HDZ obećava reforme, posle izbora

Izvor: B92, 28.Sep.2011, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HDZ obećava reforme, posle izbora

Zagreb -- "Središte, srce i mozak izbornog programa HDZ-a je ekonomija i jačanje privrede u Hrvatskoj", kaže premijerka i predsednica HDZ-a Jadranka Kosor.

Kosor veruje da je to pobednički program koji će odvesti HDZ u novu izbornu pobedu.

Ona je naglasila da neće uvoditi nove poreze, pa ni porez na imovinu, i najavila da će i dalje smanjivati neporezive namete, kao i povećati neoporezivi deo dohotka.

Program se temelji na onome što smo do sada dobro napravili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u protekle dve godine od kada sam na čelu Vlade, vezano uz fiskalnu odgovornost, štednju novca poreskih obveznika i finansijsku i svaku drugu disciplinu, kaže Kosor.

Najavila je da će se HDZ, ako pobedi na izborima, odmah predložiti ustavne promene kako bi se ograničio deficit i javni dug. HDZ će insistirati i na jačanju poreske discipline i smanjenju državnog deficita za polovinu do kraja 2013. godine.

Zapošljavanje, kaže Kosor, će se podsticati tako da se mladi koji prvi put nalaze posao, kao i oni koji ga nađu nakon više od dve godine, oslobode plaćanja polovine doprinosa tokom prvih 18 meseci.

Kosor je najavila dalju izgradnju i jačanje državne uprave, poručivši da otpuštanja neće biti, a zapošljavanje će se sprovoditi po modelu "2 za 1".

Kad je reč o Hrvatskoj kao državi socijalne pravde, čelnica HDZ-a je kazala da se penzije čija visina zavisi od uplaćenih doprinosa neće smanjivati, da će se usklađivati sa cenama i platama, a biće dovršen i povrat duga penzionerima.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.