Gradski prevoz besplatan za osnovce

Izvor: juGmedia, 02.Mar.2015, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski prevoz besplatan za osnovce

NIŠ – Učenici osnovnih škola mogu da se od 1.marta besplatno voze na svim linijama gradskog prevoza, ali da bi ostvarili ovo pravo moraju da imaju legitimaciju koju izdaje Direkcija za javni prevoz grada Niša.

Za dobijanje legitimacije potrebna je fotokopija đačke knjižice, potvrda škole o redovnom školovanju, jedna fotografija i 200 dinara.

Legitimacije važe do 31. avgusta, a za novu školsku godinu biće obnavljane.

Odlukom Gradskog veća pravo na besplatan >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << prevoz u Nišu dobilo je oko 20.000 osnovaca.

Direktor JP Direkcija za javni prevoz grada Niša izjavio je za televiziju „Belami“ da se razmišlja o uvođenju besplatnog prevoza i za studente i srednjoškolce.

Petronijević je rekao da novi ugovori koji su sa gradskim prevoznicima zaključeni 1. septembra prošle godine donose značajne uštede gradu, tako da se razmatra mogućnost da se i učenicima srednjih škola i studentima omogući besplatna vožnja u gradskom saobraćaju.

On je istakao da je iz gradske kase prošle godine plaćeno gradskim prevoznicima na ime subvencija za obavljanje prevoza 107 miliona dinara, što je za 30 miliona manje nego u 2013. godini.

(Kraj)Mia
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.