Gradski doček u Ljubljani

Izvor: SEEcult.org, 31.Dec.2014, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski doček u Ljubljani

Ljubljanske vlasti tradicionalno organizuju novogodišnji doček na glavnim gradskim trgovima, nudeći program namenjen različitim generacijama i ukusima, uz neizbežni vatromet u ponoć.

Muzički program najavljen je na Kongresnom, Mestnom, Trgu francuske revolucije i Pogačarevom trgu.

Doček na Kongresnem trgu namenjen je najširem krugu posetilaca, a program je namenjen svim generacijama. Uz najlepši pogled na vatromet nad ljubljanskim starim gradom, posetioce će >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << zabavljati Nuša Derenda, Alenka Godec, Jan Plestenjak i Gadi.

Program na Pogačarevom trgu namenjen je ljubiteljima slovenačke popularne i narodno-zabavne muzike, a nastupaju Ansambl France Poljanšek i grupa Krila, dok će na Trgu francuske revolucije ljubitelje rok muzike uvesti u 2015. godinu Blaž, Karmakoma, Happy ol' Mcweasel, Borghesia i Noctiferia.

Program na Mestnom trgu tradicionalno je namenjen ljudima srednjih godina, a nastupiće Oto Pestner, Manca Špik i Substituti i Alfi Nipič.

Gradske vlasti izdvojile su za decembarski praznični program 113.000 evra, a deo troškova pokrivaju donatori.

Satnica programa je u Kalendaru portala SEEcult.org, kao i besplatnih gradskih dočeka u drugim većim gradovima u regionu.

(SEEcult.org)
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.