Gradski doček u Beogradu

Izvor: SEEcult.org, 31.Dec.2014, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski doček u Beogradu

Beogradske vlasti organizuju doček 2015. godine na tri bine u centru grada, na kojima nude folk, pop i DJ  program, dok je u Sava centru moguće besplatno provesti novogodišnju noć uz popularnu klasičnu muziku.

Ispred Skupštine Srbije od 21 sat najavljen je program za ljubitelje folk muzike, a nastupiće Nikola Rokvić, Emina Jahović, Vlado Georgijev i Mira Škorić. Na Trgu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << republike najavljen je nešto drugačiji program – Balkanika, Kiki Lesandrić, Neverne bebe i Alisa, dok će na platou kod Filozofskog fakulteta nastupiti DJ-evi Lea Dobričić, Marko Milosavljević i Marko Nastić.

U Sava centru, pod sloganom "Otmeno", u novogodišnjoj noći nastupiće Camerata Serbica, pod vođstvom dirigenta Bojana Suđića, te Beogradski simfoničari sa dirigentom Vojkanom Borisavlјevićem. Najavljen je i program mladih autora, studenata Fakulteta muzičke umetnosti, kao i nastup solista – flautiste Ljubiše Jovanovića, soprana Katarine Jovanović i pijanistkinja Lidije i Sanje Bizjak.

U ponoć je najavljen tradicionalni vatromet.

Gradski novogodišnji doček, pod sloganom “Izaberi svoju binu”, košta oko 8,25 miliona dinara, što je, kako je saopšteno, za trećinu manje nego proteklih godina.

Beogradske vlasti očekuju oko 100.000 domaćih i stranih turista za vreme novogodišnjih praznika, kao i da će se u gradsku kasu sliti oko 15 miliona evra.

Gradske vlasti najavile su posebne bezbednosne mere, uz apel gradjanima da ne koriste pirotehnička sredstva.

Zbog novogodišnjeg dočeka, koji će proći i u znaku velikog mraza (najviša dnevna temperatura -8 stepeni Celzijusa), režim saobraćaja u centru Beograda je promenjen.

Satnica se nalazi u Kalendaru portala SEEcult.org, a u prilogu je mapa izmenjenog režima saobraćaja.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.