Fordovi kamioni sa Euro 5 motorima

Izvor: B92, 03.Mar.2011, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fordovi kamioni sa Euro 5 motorima

U ponudi beogradske kompanije MPN Promet, ovlašćenog uvoznika, distributera i servisera kamiona turskog proizvođača Ford Otosan, od nedavno su i vozila opremljena dizel motorima sa Euro V sertifikatom.

Ford Otosan je u proteklih nekoliko godina uložio više desetina miliona dolara u razvoj sasvim nove familije turbo dizel motora radne zapremine 7,3, 9 i 10 litara sa izlaznim snagama od 260 do 450 KS. Svi su opremljeni Boschovim elektronskim sistemom za ubrizgavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << goriva i SCR tehnologijom za naknadni tretman izduvnih gasova.

U decembru 2010. godine prva tri Ford kamiona sa novim „peticama" su isporučena i kupcima u Srbiji, lokalnim komunalnim preduzećima – jedan onom u Babušnici, dva u Paraćinu. Nadgradnje je napravilo Preduzeće za proizvodnju komunalnih nadgradnji ATRIKOD d.o.o. iz Kruševca.

Šestostepeni ručni menjač i upravljački mehanizam isporučuje poznati nemački ZF, a pogonsku osovinu čuvena američka kompanija Meritor.

Prva tri Fordova „komunalca" sa Euro V motorima standardno su opremljena elektropomičnim spoljnim retrovizorima sa grejačima, elektro komandama bočnih prozora, radiom sa CD-om i MP3 priključkom i drugom opremom koja radni dan vozača i suvozača čini ugodnijim i bezbednijim.

U proizvodnom programu Ford Otosana su kamioni ukupne mase od 18 do 41 tone, sa svim konfiguracijama pogona (4x2, 6x2, 6x4, 8x4).

Šasija s dnevnom kabinom 1826 (18 tona ukupne mase, motor snage 260 „konja"), ima počentu cenu od 46.200 evra (sa carinom, bez PDV-a).
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.