Festival Mikser  sa Dorćola sele na Savamalu

Izvor: Blic, 21.Sep.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival "Mikser" sa Dorćola sele na Savamalu

Najveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti "Mikser" seli se na novu lokaciju - područje Savamale ispod Brankovog mosta. Mikser festival 2012. održaće se od 25. maja do 2. juna na obali Save, ulicama i u napuštenim industrijskim objektima Savamale.

"Mikser" najavljuje velike promene u 2012. godini, pa će osim nove lokacije, festival biti produžen sa pet na devet dana.

Posle tri godine efektne transformacije industrijskog kompleksa Žitomlina na obali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dunava na donjem Dorćolu, kreativni tim "Mikser" festivala postavlja sebi novi izazov – aktiviranje čitave gradske četvrti, više od 50 lokacija, sadržajima iz oblasti dizajna, arhitekture, umetnosti, filma, muzike.

"Mikser" se pridružuje naporima gradskih, kulturnih i obrazovnih instituticija da Savamala povrati nekadašnji status kulturnog i društvenog epicentra grada.

Sa 60.000 posetilaca protekle godine, 1.500 učesnika iz zemlje, regiona i sveta i ogromnom medijskom pažnjom koja je inspirisala i globalnu tv mrežu CNN da u udarnom terminu prikaže reportažu o "Mikseru" kao najvećem sajmu kreativne industrije u regionu, možemo očekivati da će migracija festivala doprineti da Savamala zaista postane kulturna četvrt po uzoru na uspešne primere svetske prakse.

Uz pomoć brojnih saradnika i stručnjaka iz oblasti urbanog dizajna i kulturnog menadžmenta, kreativni tim "Mikser" festivala usmeriće sve svoje aktivnosti ka urbanoj revitalizaciji Savamale.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.