FIFA u problemima, nove optužbe protiv njenih zvaničnika

Izvor: Blic, 10.Maj.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA u problemima, nove optužbe protiv njenih zvaničnika

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Engleske Dejvid Trismen optužio je četvoricu članova izvršnog komiteta Svetske fudbalske organizacije (FIFA) da su tražili usluge u zamenu za podršku kandidaturi Engleske za organizovanje Svetskog prvenstva 2018. godine.

Trismen je rekao istražnoj komisiji britanskog Parlamenta da su usluge tražili Džek Vorner, Rikardo Tejseira, Nikolas Leoz i Voravi Makudi.

Parlamentarna komisija ispituje okolnosti pod kojima je Engleska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izgubila trku za organizatora Mondijala 2018. godine.

Britanski poslanici objavili su imena još dva člana FIFA-inog komiteta, koji su, navodno primili 1,5 miliona dolara da bi podržali kandidaturu Katara za domaćina prestižnog takmičenja 2022. godine.

Poslanik konzervativaca Demijan Kolins rekao je da su novac od Katara primili potpredsednik FIFA-e Isa Hajatu iz Kameruna i Žak Anuam iz Obale Slonovače.

FIFA je prošle godine suspendovala dva člana svoje komisije za etiku nakon što su novinari "Sandej tajmsa" razotkrili da su oni umešani u korupciju.

Najnovije optužbe predstavljaju veliki udarac za svetsku kuću fudbala, jer je sada sumnja pala na osam članova njenog izvršnog tela.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.