Emsuri Hamzić nagrada Milica Stojadinović Srpkinja

Izvor: Glas javnosti, 02.Nov.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emsuri Hamzić nagrada Milica Stojadinović Srpkinja

NOVI SAD - Žiri 36. Književnih susreta "Milici u pohode" doneo je danas odluku da se književna nagrada "Milica Stojadinović Srpkinja" za 2012. godinu dodeli Emsuri Hamzić za zbirku pesama "Izabrane i nove pesme".

Kako se navodi u saopštenju Zavoda za kulturu Vojvodine, Emsuri Hamzić nagrada će biti svečano uručena na otvaranju 36. Književnih susreta, 16. novembra 2012. godine u Zavodu za kulturu Vojvodine.

Nagrada se sastoji od reljefa u bronzi sa likom Milice Stojadinović >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Srpkinje, rad akademskog vajara Mladena Marinkova i novčanog iznosa.

U žiriju za dodelu nagrade bili su Zoran Đerić, Dragana Beleslijin, Franja Petrinović, Aleksandra Đurić Bosnić i Vladimir Ris.

U užem izboru ove godine našle su se i pesnikinje Marija Šimoković, Jelena Lengold, Jasna Milićev i Čarna Popović. Emsura Hamzić (54) član je Društva književnika Vojvodine i Društva pisaca BiH. Piše poeziju, prozu, drame i eseje. Živi u Novom Sadu.

Ima mnogo boljih pesnikinja ali ne mogu da dobiju nagradu jer nisu ni u jednom knjizevnom klanu niti drustvu pisaca.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.