EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 03.Avg.2012, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

Nakon dve I po godine postepenog kriznog menadžmenta I neuspelih pokušaja počeo je da se formira sporazum izmedju evropskih političara I centralnih banaka o tome kako da se umiri tržište obveznica I obuzdaju dužničku krizu koja preti opstanku evra. ECB je skicirala svoju stranu dogovora juče nudeći kupovinu italijanskih I španskih obveznica sve dok fond za pomoć evropskih vlada obavlja direktnu kupovinu pod strogim uslovima. Predsednik ECB-a Mario Draghi samo je pružio blagi uvid u nove strategije I intervencije koje će početi da se sprovode u narednim nedeljama I mesecima. Investitori su očekivali odluku o bržoj intervenciji što je uticalo na pad evra. ECB je kamatnu stopu zadržala na dosadašnjem nivou. Na konferenciji za štampu ECB-a Mario Draghi je izjavio da nije na ECB-u da odluči da li će ESM dobiti bankarsku licencu ili ne. Očekuje se i da će inflacija pasti tokom naredne godine na ispod 2 pc. Proraštaj na španske obveznice ponovo je porastao na preko 7 pc. Nezaposlenost u SAD-u koja se nalazi iynad 8 pc već nekoliko poslednjih godina verovatno je već treći mesec na 8.2 pc.
Tokom azijskog trgovanja EUR/USD je bio u blagom rastu. Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne prodaje dok RSI osciluje u rastućem trendu. Cena se približila srednjoj Bolindžer traki tako da je moguć dalji rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija pozicija.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
LONG 1.21785 1.22071 1.22273

Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na FXLider.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.