Dvojezična nastava u Desetoj gimnaziji

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojezična nastava u Desetoj gimnaziji

U novoj školskoj godini učenici koji upišu Desetu gimnaziju biće u mogućnosti da slušaju nastavu na dva jezika, srpskom i francuskom. Upis za slušanje predavanja na francuskom je u toku.

Učenici koji upišu Desetu beogradskoj gimnaziju imaće mogućnost da u novoj školskoj godini nastavu prate na dva jezika - srpskom i francuskom, saopšteno je danas iz opštine Novi Beograd.

Deseta gimnazija je četvrta škola u Srbiji koja će imati dvojezično >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odeljenje.

Upis u dvojezično odeljenje, u kome će se 30 odsto nastave u pet predmeta - biologije, matematike, fizike, istorije i građanskog vaspitanja, odvijati na francuskom, je u toku.

U planu je da se program dvojezične nastave proširi i na druge predmete.

Konkurs za upis dece u beogradske vrtiće do 31. maja

Ministarstvo neće odobriti veće školarine

Dovoljno mesta u srednjim školama

Prilikom upisa, učenici će polagati i poseban deo prijemnog ispita koji se tiče poznavanja francuskog jezika, a po završetku školovanja dobiće diplomu u kojoj postoji posebna klauzula da su završili dvojezičnu srednju školu.

To im, dodaje se u saopštenju, umnogome može olakšati upis na strane fakultete, dobijanje stipendija i zapošljavanje u stranim firmama.

Predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković, koji je danas posetio Desetu gimnaziju, naznačio je da je projekat dvojezične nastave proistekao je iz višegodišnje saradnje opštine i francuskog grada Belfora.

Nekoliko profesora je prošle godine, zbog projekta dvojezične nastave, pohađalo intenzivne kurseve francuskog i u nekoliko navrata boravilo u Belforu i Bezansonu, na jednom od njihovih najpoznatijih fakulteta za jezike.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.