Duško Radović u novoj godini u bioskopu Jugoslavija

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2010, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Duško Radović" u novoj godini u bioskopu "Jugoslavija"

BEOGRAD - Malo pozorište "Duško Radović" počelo je novu sezonu u zgradi u Abedarevoj a početkom sledeće godine privremeno se "seli" na Novi Beograd, u renovirani bioskop "Jugoslavija". Direktorka Malog pozorišta "Duško Radović" Anja Suša je na konferenciji za novinare na kojoj je najavila program u novoj sezoni, kazala da preseljenje u novi prostor smatraju izazovom jer su tamo koncentrisane osnovne i srednje škole, mnogo je mladih a oni su ciljna grupa kojoj se to pozorište obraća. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Gradski sekretar za kulturu Ivana Avžner kazala je da su radovi na rekonstrukciji bioskopa završeni u planiranom roku, da je Skupština grada obezbedila 115 miliona dinara za te radove a da je po ranijem dogovoru ostalo još da Gradska opština Novi Beograd uradi prilazno stepenište. Preseljenju "Radovića" u novi prostor prethodiće nabavka opreme za pozorište, svetlosne i audio-opreme čija je vrednost oko 20 miliona dinara, koje će, kako je kazala Avžner, obezbediti osnivač pozorišta, Skupština grada.

Prema rečima Suše, u protekloj sezoni, u kojoj je "Radović" proslavio 60-rođendan odigrana je 261 predstava, od kojih je sedam doživelo 50. izvođenje a predstava "Skoro svako može da padne (osim Čaplje!)" bliži se stota. "Igrali smo skoro svaki dan, realizovali smo deset novih produkcija od kojih je osam predstava postavljeno na Scenu za mladu publiku, jedna je predstava lutkarska a poslednja je namenjena najmlađem uzrastu, bebama od sedam meseci", kazala je Suša.

Prva premijera u novoj sezoni biće 23. oktobra, na dan pozorišta, predstava "Veštice" po tekstu Roalda Dahla u adaptaciji Dejvida Vuda u režiji Ane Tomović.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.