Dunav preti Hrvatskoj

Izvor: RTS, 16.Jan.2011, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunav preti Hrvatskoj

Hrvatska očekuje porast Dunava za tri i po metra idućeg vikenda i strepi od novih poplava. Topljenje snega u januaru izazvalo najviši vodostaj Dunava u ovo doba godine.

Hrvatskoj prete nove poplave, ovog puta u Baranji, pošto Dunavom dolazi vodeni talas, nastao zbog topljenja snega i jakih kiša u Nemačkoj.

Sve zemlje uz Dunav, od Slovačke i Austrije, do Mađarske i Hrvatske, u stanju su pripravnosti, prenela je Hrvatska televizija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U Linzu i Bratislavi vodostaj Dunava u jednom je danu porastao više od dva metra. U Hrvatskoj je Dunav visok tri metra, a očekuje se da će rasti još tri i po metra.

Prvo je na udaru područje Batine u Baranji, a vrhunac vodenog talasa očekuje se sledećeg vikenda.

Zoran Đuroković iz Hrvatskih voda je rekao da u Hrvatskoj u ovo vreme nikada nije bio tako visok vodostaj i da nije normalno da se sneg otopi već u januaru.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Poplave

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.