Dulić: Spasili smo građevinarstvo

Izvor: B92, 18.Dec.2011, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Spasili smo građevinarstvo

Beograd -- Vlada Srbije je odlučila da do kraja 2012. godine produži važenje Zakona o podsticanju građevinske industrije u krizi da bi pomogla tom sektoru.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić objašnjava da je svetska ekonomija na pragu nove recesije.

"Svetska ekonomija daleko je od brzog oporavka kome smo se nadali kada smo u junu prošle godine važenje Zakona ograničili do kraja ove godine. Drugi razlog leži u tome što rešenja ovog zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu da postanu sistemska, a ne samo krizna", rekao je Dulić.

Obrazlažući izmene Zakona o podsticanju građevinske industrije u uslovima krize, Dulić je rekao da je primenom zakona u ovoj godini "građevinska industrija spašena", navodeći da su se države u regionu koje nisu imale sličan zakon, suočile sa dramatičnim padom u toj oblasti.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.