Doček 2014. godine u Srbiji

Izvor: RTS, 01.Jan.2014, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček 2014. godine u Srbiji

Širom Srbije građani dočekali Novu godinu. Slavilo se u domovima, ali i na gradskim trgovima, u klubovima, restoranima i kafanama. Tačno u ponoć gradovi obasjani vatrometom.

Tradicionalni doček Nove godine organizovan je na gradskim trgovima širom Srbije na kojima su nastupali uglavnom domaći pevači i rok grupe. U ponoć gradovi obasjani vatrometom.

U Beogradu je Privremeno veće ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Narodne skupštine organizovalo doček Nove godine, na kojem su učestvovali pevači Svetlana Ražnatović, Nataša Bekvalac, Jelena Tomašević, Nikola Rokvić i Kiki Lesendrić.

Praznični ambijent na beogradskim ulicama upotpunili su strani turisti, kojih je ove godine oko 20 hiljada.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je rano jutros Komandno-operativni centar Beograd gde mu je referisano da je novogodišnja noć protekla bez većeg narušavanja javnog reda i mira i da je privedeno desetak ljudi, a jedan uhapšen, i da je na koncertu ispred Doma Narodne skupštine bilo oko 50.000 ljudi. 

Program na Trgu slobode, u Novom Sadu, počeo je nešto posle 20 sati. Stanovnike i goste "Srpske Atine" zabavljali su "Riblja čorba", Lena Kovačević, Ana Štajdohar i bend "Čika Joca i zmajevi".

Najveći broj građana Kosovske Mitrovice, Novu godinu je dočekao u krugu porodice i prijatelja. Organizovanog dočeka na centralnom gradskom trgu nije bilo, ali se slavilo po lokalima i hotelima. Mitrovčani organizuju doček Nove godine 13. januara.

Užičane su u novogodišnjoj noći na Gradskom trgu zabavljali glumac Dragan Jovanović, koji je nastupio sa bendom "Di-džej Dži i Džiberi".

Posetioci Zlatibora su, na Kraljevom trgu, u novogodišnjoj uživali u hitovima grupe "Neverne bebe". Za dobru atmosferu, pored "Nevernih beba", pobrinuo se i trubački orkestar "Zao taro lajt", koji je tačno u ponoć izašao na pozornicu na Kraljevom trgu, a nije izostao ni tradicionalni novogodišnji vatromet.

Nišlije su staru godinu ispratile uz grupu "Galija", a novu dočekale sa trubačima Bobana Markovića. 

Kruševljane su u novogodišnjoj noći na Trgu kosovskih junaka zabavljali Željko Joksimović i Mira Škorić.

Čačane, koji su 2014. godinu dočekali na gradskom trgu, zabavljali su bendovi "Teatar dur", "Za DZZ" i trubački orkestar Mila Stanića.

U centru Zrenjanina ove godine prvi put je organizovan doček Nove godine, a od podneva su, uz džinovsku jelku, četiri Deda Mraza delila poklone za decu.

Tradicionalno, i ove godine na centralnom gradskom trgu u Pirotu organizovan je doček Nove godine, kao i na gradskom trgu Široka čaršija u Leskovcu.

Većina Kragujevčana 2014. godinu dočekala je u svojim domovima, a veselo je bilo u hotelima, restoranima i kafićima.

Uz zvuke valcera i desetominutni vatromet oko četiri hiljade Subotičana dočekalo je novu 2014. godinu na centralnom gradskom trgu.

Novu, 2014. godinu, na Gradskom trgu u Jagodini, uz nastup Milana Dinčića - Dinče i puno pirotehnike dočekalo je oko 2.000 Jagodinaca.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Doček Nove godine na srpski način

Izvor: B92, 01.Jan.2014

Na gradskim trgovima, u kafanama i diskotekama ili pak u toplini svojih domova i u krugu porodice, stanovnici Srbije ušli su u 2014. godinu sa željama za što lepših trista i kusur dana.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.