Dobar provod sve do kraja decembra

Izvor: Blic, 11.Dec.2009, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar provod sve do kraja decembra

Na Beogradskom sajmu danas se otvara novogodišnja manifestacija „Čarolija zabave" na kojoj će pored zabave i kupovine biti i postavke većine beogradskih muzeja. Sajamske kapije se otvaraju od 17 časova.

Umesto „Novogodišnjeg vašara" od sada će ova tradicionalna manifestacija zvati „Čarolija zabave", jer je po rečima ljudi sa Beogradskog sajma vašar reč koja ne priliči ovakvom dešavanju.

Po prvi put na beogradskom sajmu će se predstaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << većina beogradskih muzeja. U Hali 3 pod sloganom „Muzeji su ponovo u modi" predstaviće se Etnografski, Prirodnjački, Vojni Pedagoški i drugi muzeji. Na izložbi Vojnog muzeja biće predstavljena kolekcija vozila u kojima se vozio Josip Broz Tito. Između ostalog posetioci će moći da vide „Rojls rojls Fantom" limuzinu sa luksuznom unutrašnjošću, dugu šest metara i tešku tri tone kao i blindirani automobil iz 1978. godine. Zamenik direktora Vojnog muzeja potpukovnik Milan Mijatović kaže da su ova vozila tehnički najsavršenija i najluksuznija vozila svog vremena.

- Ova vozila predstavljaju retkost ne samo u nacionalnim, nego i u svetskim okvirima, tako da je ovo jedinstvena prilika da se pogledaju - kaže Mijatović i dodaje da su sva vozila i dalje tehnički ispravna i u voznom stanju.

Prirodnjački muzej će se predstaviti sa kosturom domaćeg mamuta iz Kikinde nazvanog „Kika". Etnografski muzej će izložiti zbirku kožuha, a Muzej Vazduhoplovstva avion dvokrilac „Opnokrilac" koji se pojavljuje u domaćim i stranim filmovima kao i katapultirajuće pilotsko sedišteaviona J-22 Orao.

Na „Čaroliji zabave" i ove godine će biti „Zabavni park" koji je smešten u Halu 1, a ove godine će se tamo naći 37 najmodernijih objekata za zabavu. Cene karata za vožnju na rendžeru, krejzi densu, dragonu , karuselu i ostalima biće od 30 do 150 dinara.

Za sve one koji žele da kupuju na Sajmu, u Hali 2 biće organizovan prodaja robe široke potrošnje sa velikim popustima.

Ulaznica 200 dinara

Sajamska ulaznica radnim danima važiće i kao karta za jednu besplatnu vožnju u luna parku gde se inače cene vožnje kreću od 30 do 150 dinara. Radno vreme Sajma, koji će trajati do 27. decembra, je od 10 do 20 sati, cena ulaznice 200 dinara, na dan otvaranja ulaz je besplatan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.