Digitalne knjige već krajem godine

Izvor: juGmedia, 16.Mar.2013, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalne knjige već krajem godine

DIMITROVGRAD – Biblioteka „“Detko Petrov“ dobila je za digitalizaciju bibliotečkog materijala neophodnu opremu od Ministarstva kulture, zahvaljujući projektu „Čuvari prošlosti“.

V.d. direktora Biblioteke Elizabeta Georgiev izjavila je da će prve knjige u elektronskoj formi čitaocima će na sajtu ove ustanove biti dostupne već krajem godine.

“Prateći nove savremene tendencije u bibliotekarstvu ove godine krećemo sa digitalizacijom a u cilju što kvalitetnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << obeležavanja 115. godišnjice naše kulturne ustanove. Planirano je da bude digitalizovan što veći broj starih knjiga, sav arhivski materijal koji Biblioteka poseduje, knjige zavičajnih pisaca, kao i sva izdanja Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“. Ideja je da bude digitalizovan i veliki broj istorijskih dokumenata koji se odnose na prošlost ovog kraja i okoline koje je zavičajna muzejska zbirka prikupila u poslednjih tridesetak godina“, rekla je za JUgmedia Georgiev.

(kraj)

paz
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Digitalne knjige već krajem godine

Izvor: OkRadio.rs, 16.Mar.2013

Biblioteka „“Detko Petrov“ dobila je za digitalizaciju bibliotečkog materijala neophodnu opremu od Ministarstva kulture, zahvaljujući projektu „Čuvari prošlosti“. V.d. direktora Biblioteke Elizabeta Georgiev izjavila je da će prve knjige u elektronskoj formi čitaocima će na sajtu ove...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.