Devojčica rođena u gradskom autobusu prvi rođendan čeka bez struje

Izvor: Radio 021, 30.Dec.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica rođena u gradskom autobusu prvi rođendan čeka bez struje

Devojčica Mila Vladisavljević, koja se u novogodišnje jutro rodila u autobusu, proslaviće prvi rođendan u mraku, pošto je porodici Vladisavljević struja isključena zbog duga od preko 100.000 dinara.

Nakon što je Milina majka Maša ostala bez posla još u trećem mesecu trudnoće i otac Nikola dobio je otkaz kao tehnološki višak. "Polovinom juna sam i ja dobio otkaz. Jednostavno, jedinica u kojoj sam radio je prestala da postoji. Neke su premestili na novo radno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mesto, mene su, eto, otpustili. Nisu uzeli u obzir da je Maša već dobila otkaz i da smo radili u istoj firmi. Od tada radim povremeno, ali sve je to od danas do sutra, a stigla je i zima, pa posla nema uopšte", priča Nikola za "Alo".

Maša kaže da će Milin rođendan, nažalost, samo obeležiti jer nisu u mogućnosti za bolje:  "Prištedeli smo za tortu, ali za više nemamo. Da ne bude - prvi rođendan, pa bez torte. Nikoga nećemo zvati, bićemo samo mi".

"Prošle godine su svi redom dolazili da se slikaju sa Milom. Obećavali kule i gradove, a ništa od toga nisu ostvarili. Pisali smo GSP-u molbu da Nikolu prime na posao, nisu nam se nikada javili. Obećali su besplatno školovanje za Milu, ali nigde to nismo dobili napismeno, a dok ona poraste, promeniće se još pet direktora, pa ni od toga neće biti ničega. Uostalom, mi ne tražimo milostinju, samo tražimo da radimo kako bismo svojoj deci sami obezbedili sve ono što im treba", navodi Maša.

Ništa od obećanog posla

Beograđanka Maša Vladisavljević porodila se 1. januara ove godine u autobusu na liniji 403. U autobusu su bile tri putnice i kada su shvatile šta se događa, prišle su i pomogle joj da se porodi. Vladisavljevići imaju još dvoje dece, Milana i Milicu.

Maša je dobila otkaz u trećem mesecu trudnoće. Bila je angažovana na određeno vreme kao zamena koleginice koja je bila na porodiljskom odsustvu. Međutim, po povratku koleginice najpre je prinudno otišla na odmor, a onda je dobila i otkaz. Nakon reagovanja medija na ceo slučaj Maši je obećano da će biti vraćena na posao, ali od toga nema ništa, kažu Vladisavljevići.

"Direktor tehničko-ekonomskog centra u kojem je Maša radila je u međuvremenu dao ostavku, a novo rukovodstvo je reklo da oni nisu dužni da je vrate na posao. Davali su tolika obećanja, a sada sve poriču. Kažu: "Nismo mi to rekli." A mi čuvali sve novine, ne zbog obećanja nego zbog Mile, da joj pokažemo kad poraste. Ispade da je dobro što smo čuvali", kaže Nikola.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.