Dejvid Bouvi najavljuje nove pesme

Izvor: B92, 16.Jul.2014, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvid Bouvi najavljuje nove pesme

Slavni muzičar Dejvid Bouvi iznenadio je svet prošle godine kada je, posle desetogodišnje pauze objavio prvo novi singl “Where Are We Now”, a potom i album “The Next Day”. Godinu dana kasnije stiže i novo iznenađenje od Bouvija - nove pesme.

Potpuno neočekivano, i na neobičan način, Dejvid Bouvi je svetu poručio da sprema nove pesme koje će uskoro biti objavljene, prenosi Dejli telegraf.

U subotu veče, na humanitarnom događaju u Londonu, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je slavljeno pola veke Bouvijeve karijere i istovremeno prikupljan novac za Fond Teresa Higinsa, Bouvi je prisutnima poslao poruku.

“Ovaj grad je mnogo lepši nego onaj od prošle godine. Ne zaboravite da plešete, plešete, plešete. A onda sedite za trenutak, pletite nešto, potom ustanite i trčite po celom gradu. Učinite to. Šaljem vam ljubav. I mnogo nove muzike uskoro. Dejvid”, stoji u poruci.

Bouvijev predstavnik za štampu potvrdio je u kratkom razgovoru za NME da je poruku zaista napisao Bouvi i da sprema nove pesme koje bi trebalo da budu objavljene tokom godine.

Prošlogodišnji Bouvijev album “The Next Day” zabeležio je veliki uspeh i kod kritike i kod publike. odmah po objavljivanju našao se na prvom mestu lista sa obe strane Atlantika, a bio je nominovan i za sve važnije nagrade (Gremi, Merkjuri, Brit) u kategoriji najboljih albuma.

U međuvremenu je u muzeju “Viktorija i Albert” otvorena izložba u njegovu čast. Nju je pratio i film, nazvan “David Bowie Is Happening Now”, koji bi, prema poslednjim najavama iz muzeja, mogao uskoro da se nađe u bioskopima.

Džefri Marš, direktor Odeljenja za pozorište i performans V&A muzeja kazao je da je tokom turneje izložbe dokumentarac gledalo na desetine hiljada ljudi, što ih je podstaklo na razmišljanje o bioskopskoj distribuciji.

“Razmišljamo o tome poslednjih nekoliko meseci jer bismo zaista voleli da imamo svetsku distribuciju filma u jednom trenutku. Trenutno radimo na tome, ali još uvek ne mogu da govorim o datumima”, kazao je Marš.

Dok nas Bouvi ne obraduje novim pesmama, pročitajte recenziju njegovog (za sada) poslednjeg albuma "The Next Day", koju je za portal B92 pisao Vladimir Skočajić.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.