Dan Evrope u znaku potrebe za reformom

Izvor: EurActiv Srbija, 08.Maj.2013, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan Evrope u znaku potrebe za reformom

Širom Evrope 9. maja se obeležava Dan Evrope kao dan koji je pre 63 godine označio prekretnicu u odnosima evropskih zemalja i otvorio put stvaranju zajednice zemalja na tom kontinentu. Evropska unija ove godine obeležava taj dan suočena sa mnogim unutrašnjim izazovima i potrebom reformi koje je nametnula ekonomska kriza, ali i u očekivanju pristupanja nove, 28. članice - Hrvatske. Unija prolazi kroz novi ciklus promena, a jedno od pitanja koje se izdvaja jeste demokratski legitimitet. Tim pitanjem će Unija, prema najavama evropskih zvaničnika, morati da se pozabavi.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Dan Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2013, 03:10

Širom Evrope danas se obeležava Dan Evrope kao dan koji je pre 63 godinu označio prekretnicu u odnosima evropskih zemalja i otvorio put stvaranju zajednice zemalja na tom kontinentu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.