Dačić pozvao dijasporu da uzme nove pasoše

Izvor: Blic, 06.Jul.2011, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić pozvao dijasporu da uzme nove pasoše

Zamenik premijera i ministar unutrašjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da stari srpski pasoši važe do kraja godine i pozvao predstvnike dijaspore da uzmu nova biometrijska dokumenta.

Dačić je na Skupštini dijaspore i Srba u regionu rekao da predstavnici dijaspore stare pasoše neće moći da izvade od kraja godine u inostranstvu, apelujući na njih da biometrijska dokumenta uzmu u Srbiji.

On je najavio i da će u radu Skupštine učestvovti predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << MUP-a kako bi sa dijasporom razmatrali iznalaženje mogućnosti za lakše dobijanje svih potrebnih dokumenata u inostranstvu.

Ministar je rekao da je izadavanje dokumenata u instranstvu potrebno unaprediti najavivši da će od radnika MUP-a tražiti da budu fleksibilni i spremni za dijalog sa dijasporom.

Dačić je istovremeno apeolovao na predstavnike dijaspore da otvoreno ukažu na probleme i da kroz dijalog dodju do rešenja, jer "ne postoji problem koji ne može da se reši".

On je kazao i da je borba protiv korupcije jedan od prioriteta MUP-a da posebno neće biti tolerisana nikakva korupcija u policiji.

Dačić je pozvao predstvnike dijaspore da prijave, ukoliko su se susretali sa neprofesijalnim ponašanjem u bilo kom obliku radnika MUP-a.

Dačić je istakao i da je obaveza države da brine o svakom svom građaninu bilo da živi u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Novom Zelandu, Australiji ili bilo gde u Evropi na način na koji najrazvijenije države brinu o svojim građanima.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Srpski pasoši za dijasporu do kraja godine

Izvor: S media, 06.Jul.2011

Zamenik premijera i ministar unutrašjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da stari srpski pasoši važe do kraja godine i pozvao predstavnike dijaspore da uzmu nova biometrijska dokumenta. ..Zamenik premijera i ministar unutrašjih poslova Ivica Dačić rekao je danas na Skupštini dijaspore i...

Nastavak na S media...

SRPSKA POLICIJA BRINUĆE O NAŠIM TURISTIMA U INOSTRANSTVU

Izvor: Kurir, 06.Jul.2011

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se razgovara da srpska policija tokom letnje sezone, osim u Hrvatskoj, brine i o srpskim turistima u Crnoj Gori. Dačić je rekao novinarima da su u toku razgovori s Crnom Gorom, a o tome se razgovaralo...

Nastavak na Kurir...

Srpska policija brinuće o našim turistima i u inostranstvu

Izvor: TvojPortal.com, 06.Jul.2011

/press online/ Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se razgovara da srpska policija tokom letnje sezone, osim u Hrvatskoj, brine i o srpskim turistima u Crnoj Gori.Dačih je rekao novinarima da su u toku razgovori s Crnom Gorom, a o tome se razgovaralo...

Nastavak na TvojPortal.com...

Dačić pozvao dijasporu da uzme nove pasoše

Izvor: Glas javnosti, 07.Jul.2011, 07:11

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar unutrašjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da stari srpski pasoši važe do kraja godine i pozvao predstvnike dijaspore da uzmu nova biometrijska dokumenta...Dačić je na Skupštini dijaspore i Srba u regionu rekao da predstavnici dijaspore stare pasoše...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.