DAČIĆ POZVAO DIJASPORU DA UZME NOVE PASOŠE

Izvor: Kurir, 06.Jul.2011, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ POZVAO DIJASPORU DA UZME NOVE PASOŠE

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar unutrašjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da stari srpski pasoši važe do kraja godine i pozvao predstvnike dijaspore da uzmu nova biometrijska dokumenta.

Dačić je na Skupštini dijaspore i Srba u regionu rekao da predstavnici dijaspore stare pasoše neće moći da izvade od kraja godine u inostranstvu, apelujući na njih da biometrijska dokumenta uzmu u Srbiji.

On je najavio i da će u radu Skupštine učestvovati predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << MUP-a kako bi sa dijasporom razmatrali iznalaženje mogućnosti za lakše dobijanje svih potrebnih dokumenata u inostranstvu.

Ministar je rekao da je izadavanje dokumenata u instranstvu potrebno unaprediti najavivši da će od radnika MUP-a tražiti da budu fleksibilni i spremni za dijalog sa dijasporom.

Dačić je istovremeno apeolovao na predstavnike dijaspore da otvoreno ukažu na probleme i da kroz dijalog dođu do rešenja, jer "ne postoji problem koji ne može da se reši".

On je kazao i da je borba protiv korupcije jedan od prioriteta MUP-a da posebno neće biti tolerisana nikakva korupcija u policiji.

Dačić je pozvao predstvnike dijaspore da prijave, ukoliko su se susretali sa neprofesijalnim ponašanjem u bilo kom obliku radnika MUP-a.

Dačić je ukazao i na značaj saradnje sa dijasporom u oblasti bezbednosti i očuvanja reda i mira navodeći primer naših ljudi koji žive u amričkoj drzavi Ohajo.

Podsetivši da je pre nekoliko meseci boravio u Klivlendu i uspostavio kontakt sa tamošnjom policijom, zahvaljujući i našoj dijaspori, Dačić je izrazio očekivanje da će uskoro btii postignut sporazum sa Udruženjem šefova policija države Ohajo.

Dačić je istakao i da je obaveza države da brine o svakom svom greađaninu bilo da živi u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Novom Zelandu, Australiji ili bilo gde u Evropi na način na koji najrazvijenije države brinu o svojim građanima.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.