Chengdu J-20 – kineski lovac pete generacije

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2012, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chengdu J-20 – kineski lovac pete generacije

07.02.2012. -

Blog Chinese Military Review je objavio (http://www.chinesemilitaryreview.blogspot.com/2012/02/j-20-mighty-dragon-continue-flight.html) nove fotografije perspektivnog kineskog lovca pete generacije Chengdu J-20, snimljene prve nedelje februara 2012.godine.

Prvi let lovac je izvršio 11. januara 2011.godine. Prema različitim informacijama, letove vrše dva ili tri prototipa ovog aviona. Dosad je bilo 60 probnih letova, o kojima se zvanično zna.

Tehničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << karakteristike Chengdu J-20 se drže u tajnosti, ali stručnjaci smatraju da je avion u mnogome analog američkom F-22 Raptor. Zadaci koje treba da izvršava se takođe drže u tajnosti. Pretpostavlja se da će avion biti naoružan protivmornaričkim raketama i da će moći da stupa u boj sa nosačima aviona.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.