Bugatti Galibier u prodaji od 2013.

Izvor: B92, 24.Avg.2011, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugatti Galibier u prodaji od 2013.

Kako se bliži datum početka proizvodnje, pojavljuju se nove informacije o Galibieru. Najvažnija je da je početak prodaje pomeren za 2013. godinu.

Bugatti Galibier koncept predstavljen je pre dve godine kao potencijalna zamena za aktuelni model Veyron.

Za razliku od ranijih informacija kada se tvrdillo da će Galibier imati deficit snage u odnosu na svog prethodnika, čelnici Bugattija navodno ipak žele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da njihov novi model dobije četvorocifreni broj "upregnutih konja", kako bi bio najbrži automobil na svetu.

Što se prenosa snage tiče, razmatra se rešenje iz Veyrona sa 8-stepenim menjačem i pogonom na svim točkovima.

Maksimalna brzina koju bi tako opremljen Galibier dostizao iznosila bi 430 km/h, dok bi mu za ubrzanje 0-100 km/h bile potrebne 3 sekunde ili čak i manje.

Iako se prethodno pominjalo da bi Galibier mogao debitovati već na jesen 2012. godine, čini se da su promene u razvojnom procesu nastale u „minut-do-dvanaest" uslovile pomeranje termina. Naime, šef Bugattija Wolfgang Drheimer želeo je da unutrašnjost novog automobila bude još prostranija uključujući i više mesta na zadnjim sedištima.

Pod pretpostavkom da će se sve odvijati prema planu, očekuje se da bi prvi primerci Galibiera mogli da stignu do svojih kupaca u jesen 2013. godine po ceni od oko 2,5 miliona dolara.

U Bugattiju planiraju da proizvedu između 500 i 1.500 automobila u toku proizvodnog ciklusa od 5-6 godina.

Bugatti Galibier na osnovama A8
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.