Bugarska: Novu godinu dočekuju u Srbiji zbog zabrane pušenja

Izvor: BKTV News, 14.Dec.2012, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska: Novu godinu dočekuju u Srbiji zbog zabrane pušenja

Državljani Bugarske do sada su izvršili 60.000 rezervacija za proslavu Nove godine u Srbiji, zbog potpune zabrane pušenja u Bugarskoj, izjavio je predsednik bugarske Asocijacije hotelijera i vlasnika restorana Blagoj Ragin.
Ragin je na sednici parlamentarnog odbora za ekonomsku politiku, energetiku i turizam rekao da bugarski vlasnici hotela i restorana žele ravnopravnost za svoje mušterije i goste i traže da se zakonom dozvoli uvođenje posebnih prostorija za pušače, prenela je novinska agencija Fokus.
“Veliki hoteli podržavaju potpunu zabranu pušenja. Mi smo ovde da zaštitimo malo i srednje preduzetništvo – restorane. Promet je do sada pao za 80 do 90 odsto. Na gubitku smo”, rekao je Ragin, tokom rasprave o predlogu ukidanja potpune zabrane pušenja.
Poslanik Kiril Gimnerov, koji je bio među predlagačima ukidanja zabrane pušenja, izjavio je da ta zabrana nije ispunila željene ciljeve i da su Bugari, prema zvaničnim podacima o akciznim prihodima, konzumirali 8 odsto više cigareta nego pre zabrane.
Izvor: vesti-online.com
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.