Brojni zakoni za privlačenje investicija

Izvor: RTS, 15.Maj.2014, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brojni zakoni za privlačenje investicija

Srbija će pored svih bolnih reformi koje će uslediti, morati da donese i brojne zakone kojima će postati interesantnija stranim investitorima, poručila je ministarka Jadranka Joksimović.

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je da će Srbija morati da menja legislativni okvir kako bi postala zanimljivija stranim investitorima, prenosi Tanjug.

Joksimovićeva je učestvovala na skupu "Sigurnost za nove investicije" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u organizaciji Biznis info grupe uz podršku Nemačko-srpskog privrednog udruženja. 

U tom smislu, kako je navela, ove godine moraće da se donesu brojni zakoni, među kojima su zakon o radu, privatizaciji, stečaju, zakon o planiranju i izradnji...

"To su sve goruća pitanja naše privrede, a upravo su prevelika birokratija i administracija ono što tera investitore iz Srbije", rekla je Joksimovićeva.

Govoreći o benefitu evropskih integracija, Joksimovićeva je istakla da su jedan od njih upravo direktne strane investicije i da će Evropska unija pomoći Srbiji da osnaži ekonomiju kako bi postala "atraktivna na evropskoj i svetskoj mapi za investiranje".

"I to vodi onome što su ciljevi ekonomskih reformi među kojima je između ostalog i porast stope zaposlenosti", rekla je Joksimovićeva dodajući da je to upravo ono što je ova vlada predstavila građanima u predizbornoj kampanji, a za šta je dobila legitimitet i pun mandat.

Ministarka se osvrnula i na značaj poglavlja 23 i 24 i istakla da je u njima sublimirano sve ono što je neophodno za novi poslovni ambijent.

Kako je istakla, ovim poglavljima obuhvaćeno je sve ono što čini vladavinu prava i pravnu državu - ljudska i manjinska prava, slobodni mediji, borba protiv korupcije...

"Očekujem i da ćemo uspeti da svim reformama dostignemo standard iz Kopenhaških kriterijuma", naglasila je ministarka.

Joksimović je poručila i da bi valjalo da Srbija u radnoj etici oponaša one zemlje koje su postigle dobre rezultate, poput Nemačke.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministar:Strane kompanije, pomozite

Izvor: B92, 16.Maj.2014, 19:48

Beograd -- Ministarka Jadranka Joksimovic pozvala sve članove EU u Srbiji i njihove firme da, u skladu sa mogućnostima, pomognu u saniranju posledica elementarne nepogode..."Partnerstvo I solidarnost su osnove na kojima pociva EU I građani Srbije ce znati da cene svaku konkretnu pomoc I podrsku u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.