Izvor: S media, 28.Dec.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borko Stefanović: Spasioci, Nole i Jelena Trikić – heroji koje ću pamtiti!

ako je u 2012.godini njegova stranka izgubila na izborima, šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borko Stefanović za razliku od većine svojih stranačkih kolega nije izgubio otpimizam. U razgovoru za S media portal s radošću se seća sportskih uspeha koje je naša zemlja ostvarila na međunarodnim takmičenjima, ali je u isto vreme ponosan na način predaje vlasti naprednjacima.

Najlepši događaj u 2012. godini?

-Lepo je što se Novak Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vratio na prvo mesto ATP liste. Dobro je i što je došlo do prenosa vlasti bez preteranih trzavica, što je ova zemlja počela da priča sa svima, što je predsednik Nikolić sada svuda dobrodošao, što smo ovoj vlasti predali institucionalno i spoljnopolitički, pa ako hoćete i evropski uređenu državu. Mislim da su bili pozitivni svi oni mali heroji koje ljudi zaboravljaju. Oni koji su spašavali tuđe živote, koji su pomagali i koji su pravili nesebične korake poput majke koja je rodila dete iako je znala da će umreti od kancera.

Zbog čega biste 2012. želeli da zaboravite?

-Imali smo, loše po nas, oslobađajuće presude u Hagu, pravljenje heterogene i neprincipijelne koalicije koja je došla na vlast, a koja nije donela boljitak građanima Srbije i koja, osim borbe protiv korupcije i nekih mera koje PUPS predlaže vezano za socijalu i zaštitu trudnica, ništa pozitivno nije uradila. Najtragičnija stvar je siromaštvo građana koji će u maju sledeće godine biti pet puta siromašniji nego sada, jer će u prodavnici moći da kupe pet puta manje proizvoda nego sada zbog politike ove Vlade koja se drastično zadužuje.



Šta će biti Vaš najveći izazov u 2013. godini?

-Izazov i za mene i za celo naše društvo biće da preživimo ovu predstojeću, ekonomski i socijalno tešku godinu, sa puno i političkih i bezbednosnih izazova. Da li ćemo uspeti da nastavimo proces evropskih integracija, da li ćemo poboljšati standard građana koji je u drastičnom opadanju, da li ćemo dovesti privredu na neki normalan nivo, da li ćemo sputati svetski rekord u inflaciji koji trenutno imamo? Sve to nas čeka naredne godine. Žao mi je što ne mogu reći ništa pozitivno o godini koja dolazi, ali ono što će za mene i DS biti izazov je da što boljim rešenjima u Skupštini, što boljim amandmanima pomognemo da građani žive bolje. Lični izazov mi je da nastavim posao koji sam tek počeo kao šef poslaničke grupe DS-a.

Tamara Vlaškalin

Foto: Medija Centar
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.