Beograd dobija novogodišnju jelku od 15 metara!

Izvor: Mondo, 11.Dec.2014, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd dobija novogodišnju jelku od 15 metara!

Na beogradskom Trgu Republike namešteno je postolje na kojem će se nalaziti do sada najviša novogodišnja jelka koju je imala srpska prestonica, visoka 15 metara, a koja će biti svečano upaljena u nedelju, 14. decembra.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Postolje je visoko 1,6 metara, a prema rečima direktora "Beokoma" Darka Glavaša, koji je jutros nadgledao početak radova, jelka će zauzimati prostor >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od oko 50 kvadratnih metara. Težina čitave konstrukcije je sedam tona.

Sastavljanje jelke koja će krasiti Trg Republike trajaće tri dana, kako bi se njena konstrukcija, s obzirom na veličinu, na pravi način obezbedila.

"Jelka će biti ukrašena do vrha u naredna dva dana, a dekorisaćemo je ukrasima sa simbolima Beograda, ali i sa ukrasima koji nose oznaku 'Er Srbija' i 'Etihad', s obzirom na to da su oni pomogli postavljanje jelke", rekao je Glavaš, a saopštila je Gradska uprava.

Kako je dodao, Beograđani će osim jelke i ukrasa u širem centru grada, moći da uživaju i u Trgu otvorenog srca, koji će biti otvoren 14. decembra.

Glavaš je takođe rekao da je Grad Beograd već tradicionalno novogodišnja destinacija koja je veoma posećena u regionu, te da se ove godine sa svim aktivnostima krenulo mnogo ranije nego do sada jer će u srpskoj prestonici biti održan niz izuzetno važnih događaja, poput Samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, posete kinseke delegacije i Četvrtog ekonomskom foruma u Centru Sava.

"To su događaji kojima će prisustvovati više hiljada stranaca i želimo da im predstavimo naš grad u najboljem svetlu i da ih pozovemo da dovedu sunarodnike na novogodišnje programe u Beograd", objasnio je Glavaš.

Trg otvorenog srca biće otvoren 14. decembra dečjom predstavom u 16 časova, osvetljenje na jelki biće svečano pušteno u 17 sati, a potom će biti održan koncert "Global warming orćestra", trubača, di-džejeva i folklornog ansambla.

Na dečjoj bini će, svakodnevno do 15. januara, biti održavane predstave za najmlađe, a na Trgu će biti postavljen i "Božićni market", koji će raditi svakog dana od 10 do 23 sata. Duž Knez Mihailove ulice, kao produžetak Trga otvorenog srca, biće postavljene tezge koje će biti otvorene do 18 sati.

Za novogodišnju noć, građani koji se odluče da je dočekaju na beogradskim trgovima i ulicama, moći će da uživaju u nastupima muzičara na tri bine - rok, pop i folk i di džej bini.

Za sada je poznato da će na Đ bini koja će biti smeštena na Studentskog trgu, nastupiti Marko Nastić, Lea Dobričić i Marko Milosavljević, kao i još dva ili tri domaća di džeja u usponu.

Rok bina će biti postavljena na Trgu Republike, gde će i 30. decembra biti održan koncert, dok će pop-folk bina biti postavljena ispred Skupštine Srbije.

Nastupi na sve tri bine počeće u 20 sati, i trajaće do tri sata ujutru.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.