Beograd do kraja godine dobija novu fontanu

Izvor: Glas javnosti, 17.Avg.2011, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd do kraja godine dobija novu fontanu

BEOGRAD - Beograd će dobiti još jedan vodoskok na platou ispred ulaza u objekat pošte u Takovskoj 2, jer je tokom ove godine planirana izgradnja nove fontane u saradnji sa JP PTT saobraćaja "Srbija". Priprema projektne dokumentacije i prikupljanje potrebnih dozvola za izgradnju ovog objekta je u završnoj fazi, a izgradnja fontane planirana je za poslednje tromesečje ove godine.

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove zaključiće ugovor sa JP PTT saobraćaja "Srbija" o zajedničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << finansiranju radova na izgradnji fontane.

Izgled nove fontane diktiran je uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda u cilju uklapanja sa arhitekturom zgrade Glavne pošte.

Trenutno se priprema i projektna dokumentacija za sanaciju fontane ispred Muzeja "25. maj" i česme "Lavić" na Kalemegdanu.

Česma "Lavić" nalazi se u starom gradskom jezgru i mora da se uklopi u ambijent sa postojećim spomenicima kulture, tako da se projektna dokumentacija za sanaciju ove česme radi u skladu sa konzervatorskim uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Reviziju svih ovih projekata uradiće stručne službe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", koje se staraju o ovim objektima već pet godina, a sanacija fontana ispred Muzeja "25. maj" i česme "Lavić" je u planu za sledeću godinu.

U toku su radovi na sanaciji fontana "Žena sa školjkom" u prolazu Bezistan, Mike Alasa na Dorćolu, ispred SRC "Tašmajdan", "Borba - Čovek sa zmijom" na Kalemegdanu, kao i higijenske česme na Košutnjaku i "Đačke česme" na Novom Beogradu. Završetak navedenih radova planiran je za septembar.

Protekle godine sanirana je fontana "Devojka sa krčagom", koja se nalazi u Pionirskom parku.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.