Balkanska ženska mafija

Izvor: RTS, 03.Jan.2012, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkanska ženska mafija

Pet Hrvatica, pripadnica dve pljačkaške bande, uhapšene u Španiji. Članice jedne bande zavodile starije muškarce koje su potom pljačkale. Druga banda provaljivala u kuće i stanove.

Španska policija je, uoči Nove godine, u dve odvojene akcije, u Barseloni i Taragoni, uhapsili su pet hrvatskih državljanki koje su se bavile prevarama, razbojništvima i provalnim krađama. Njihove žrtve bili su bogati, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << usamljeni stariji ljudi, piše Jutarnji list pozivajući se na lokalne španske medije.

Članice "balkanske ženske mafije" 34-godišnju Sabinu A. i njenu vršnjakinju Robertu B. katalonski policajci su priveli pod sumnjom da su na području Barselone počinile seriju pljački, od kojih je pet dokazano.

Njih dve su sedmicama nadzirale svoje žrtve, a nakon što su proučile njihove navike, kretale su u realizaciju plana koji je počinjao glumljenjem velike zabrinutosti za žrtvino zdravlje, ali i zavođenjem naivnih starca.

Kad bi stekla poverenje nekog starca, Sabina A. bi muškarcu predložila da odu u njegovu kuću. Ako bi procenila da u kući ima vrednosti pogodnih za krađu, iskoristila bi trenutak i u piće ubacila sredstvo za spavanje. Nakon toga bi pozvala saučesnicu Robertu B. kako bi obavile krađu.

U gradu Taragoni, 80 kilometara udaljenom od Barselone, policija je kasnije uhapsila još tri žene iz Hrvatske, takođe udružene u organizovanu provalničku grupu.

Posle više prijava o provalama u kuće i stanove u gradu, uhapsili su 21-godišnju Miru T, 39-godišnju Draganu J. i 22-godišnju Rominu S. koja ima dvojno hrvatsko i rumunsko državljanstvo.

Lokalna policija je uočila dve sumnjive žene kako čekaju u kolima da im treća, koja je pajserom lomila vrata u zgradi preko puta, da signal. Radile su tako da su nakon provaljivanja vrata dve žene pljačkale, a treća stražarila u kolima.

Optužene su za četiri krađe, a treća je dobila i prijavu zato što nije imala vozačku dozvolu.

Za Rominom S. već je raspisana poternica u Nemačkoj, a sve uhapšene čeka podizanje optužnice. Španska policija nije pronašla vezu između ove dve ženske bande iz Hrvatske.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.