BOŽIĆ NA DVORU ZA MALIŠANE

Izvor: Kurir, 09.Jan.2011, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOŽIĆ NA DVORU ZA MALIŠANE

Na ovogodišnjem božićnom prijemu u Belom dvoru oko 1.200 mališana dobiće paketiće od kraljevskog para Karađorđević

Kraljevski darovi!

Tradicionalni božićni prijem za 1.200 mališana iz cele Srbije održaće se 10. januara u Belom dvoru. Mališane će primiti prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, koji će ovom prilikom darivati mališane novogodišnji paketićima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

- Povodom novogodišnjih i božićnih praznika Karađorđevići tradicionalno organizuju prijem za decu bez roditeljskog staranja, decu (I. M.)ometenu u razvoju i male Rome. Prijem će se održati u tri termina, i to od 10, 12 i 15 časova. Vrlo nam je drago što će i deca s Kosova i Metohije imati priliku da upoznaju princa i princezu i da, naravno, dobiju lepe paketiće - rekla je Katarina Jakovljević iz službe za odnose s javnošću Kraljevskog dvora.

Osim prinčevskog para, dobrodošlicu i srećan Božić mališanima, uzrasta od tri do 12 godina, poželeće i vladika šabački gospodin Lavrentije. On će tom prilikom mališanima pričati o božićnim običajima i paljenju badnjaka, kao i tradiciji očuvanja verskih i narodnih običaja.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.