BEOGRAD DOBIO NOVU ŠKOLU, ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU

Izvor: Kurir, 01.Sep.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAD DOBIO NOVU ŠKOLU, ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU

BEOGRAD- Nova osnovna škola „Dragan Lukić" na Bežanijskoj kosi otvorila je vrata za skoro 600 učenika, u prisustvu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i tima saradnika koji su učestvovali u realizaciji ovog nesvakidašnjeg građevinskog poduhvata.

- Navikli smo da prvi septembar bude jedan od najlepših dana za nas koji vodimo grad, jer se tada po pravilu otvara neka nova škola u prestonici. Ova škola je specifična po tome jer je urađena u zaista kratkom roku, za šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << treba zahvaliti ljudima koji su u prethodnih sto dana radili i na plus 40 stepeni. Oni su svojim zalaganjem uspeli da usreće ovu decu, kao i njihove roditelje, jer su im obezbedili potpuno savremanu i opremljenu školu, kazao je gradonačelnik.

On je izrazio zadovoljstvo što nova škola nosi ime velikog dečjeg pesnika Dragana Lukića, koji je čitav svoj život posvetio deci i uz čije stihove je odraslo mnogo generacija.

Gradonačelnik je najavio da će do sledećeg prvog septembra biti završena i osnovna škola u Višnjičkoj banji, ali i potpuno rekonstruisana škola u Ovči, kako bi i ta deca dobila adekvatne uslove za obrazovanje.

- Takođe, nastavljamo sa ostalim rekonstrukcijama obrazovanih ustanova u gradu, jer svaki dinar koji se uloži u obrazovanje predstavlja siguran dobitak za naše društvo, ukazao je Đilas.

U novoj školi danas je organizovan svečani prijem za 132 prvaka za koje je grad Beograd obezbedio, kao i za svih 16 hiljada prvaka u prestonici, besplatne rančeve sa učeničkim priborom.

Direktorka škole Aleksandra Brajović Zoranić zahvalila je gradonačelniku Draganu Đilasu i njegovim saradnicima na podršci koju su dobili da ovo zdanje postane jedna od najreprezentativnijih obrazovnih ustanova u Beogradu, ali i Srbiji.

Prvak Luka Sokolović, iz prvog pet, istakao je da se danas oseća veoma lepo jer je dobio novi ranac sa bojicama i flomasterima, ali i što je već upoznao nove drugare. Njegova mama Maja istakla je za Beoinfo da je veoma srećna što je izgrađena nova škola u njihovom komšiluku, jer je starija ćerka, koja je takođe prešla u „Dragana Lukića", do sada morala da prelazi više nebezbednih raskrsnica.

Otvaranju škole „Dragan Lukić" prisustvovao je gradski menadžer Aleksandar Bijelić, članica Gradskog veća Jovana Mehandžić, zamenik sekretara za obrazovanje Dragica Moro, direktor Agencije za investicije i stanovanje Marko Blagojević, predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković, kao i supruga pesnika Dragana Lukića Dušica Lukić.

Fotogaleriju možete pogledati ovde

Najmodernija škola u Beogradu

Zgrada škole, čiju su izgradnju Beograđani mogli da prate na „Studiju B" u tv serijalu „Kako raste škola", proteže se na 7.500 kvadratnih metara, energetski je efikasna i potpuno prilagođena osobama sa invaliditetom.

Učenicima će na raspolaganju biti 32 učionice, biblioteka, svečana višenamenska sala, kao i fiskulturna sala, uz garderobu sa tuševima, školsko dvorište, asfaltirano igralište, atletsku stazu, teren za košarku, odbojku i rukomet, kao i travnati teren za niže razrede.

Ovo moderno arhitektonsko zdanje poseduje i distributivnu kuhinju sa svim neophodnim prostorima za servisiranje, pranje i odlaganje, kao i trpezariju predviđenu za 180 učenika.

Grad izgradio sedam novih osnovnih škola

U Beogradu je od 2008. do 2011. godine izgrađeno sedam novih osnovnih škola. Takođe je izgrađeno, dograđeno i sanirano 37 osnovnih i srednjih škola, u okviru kojih je napravljeno i 12 fiskulturnih sala. Takođe, Grad Beograd je od ove školske godine obezbedio 74. 694 besplatna udžebenika za učenike osnovnih škola od IV do VIII razreda.

Đilas obišao gradilšte novog obdaništa na Bežaniji

Gradonačelnik Beograda obišao je i gradilište obdaništa u istom naselju, neposredno pored nove škole. Prema planu izgradnje, ono će biti završeno za nekoliko meseci, po najmodernijim standardima, i u njemu će boraviti oko 250 mališana.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Vodimo Vas

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.