Ako ovo uradite za Novu godinu, saznaćete ko će vam biti muž!

Izvor: Cafe.ba, 31.Dec.2014, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako ovo uradite za Novu godinu, saznaćete ko će vam biti muž!

- Ispod jastuka 31. decembra treba staviti četiri karte s likovima kraljeva. Kada ustanete ujutru odmah treba da izvučete jednu kartu i ona će vam otkriti ko će vam biti suđenik - priča nam 78-godišnja baka Mileva iz Mirijeva poznata po nesebičnom dijeljenju savjeta čitavom komšiluku

Batalite se razmišljanja o novogodišnjoj toaleti, frizuri i cipelama i bacite se na ono od čega se živi – ispunjenje svojih snova!

Prema priči naših starih, ima načina >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << kako da izvedete ono čemu stremite, čak i u novogodišnjoj noći.

Sve što treba da uradite jeste da se pridržavate onoga što je zapisano u “starim knjigama” ili se pak prenosilo s koljena na koljeno. Izgleda lako, zar ne?

Dakle, na vama je da vjerujete ili ne vjerujete, baš kao i to da li ćete isprobati ono što je nama otkrila 78-godišnja baka Mileva iz Mirijeva, poznata po nesebičnom dijeljenju savjeta čitavom komšiluku.

- Mnoge sam ja priče slušala od svoje majke i njenih sestara. Ima, međutim, jedna koju sam malo docnije otkrila kad sam već bila davno sa svojim čovjekom, s kojim sam evo petu deceniju, a koja se uvijek pokazala nepogrešivom! – objašnjava nam ova vedra bakica koja je na razgovor s nama pristala tek nakon ubeđivanja svojih unuka.

- Isprobala je i moja ćerka i njene drugarice… Ne biste vjerovali koliko je samo mojih komšinica uradilo isto. Ostalo je samo još da natjeram ove dvije unučice da i one isprobaju. A stvar je veoma prosta. Ispod jastuka 31. decembra treba staviti četiri karte s likovima kraljeva. Kad ustanete ujutru odmah treba da izvučete jednu kartu i ona će vam otkriti ko će vam biti, ono što mi stari volimo da kažemo - suđenik.

Napravivši malu dramsku pauzu, baka nam je ubrzo otkrila i na koji način znatiželjne udavače mogu razotkriti svoju dilemu.

- Ako si, na primjer, izvukla “kralja pika”, suđenik će ti biti stariji. Ako izvučeš “kralja trefa”, suđenik je neko ko ima brak iza sebe. Ako je izvučena karta “kralj herc” muž će ti biti mlad, a ako je “kralj karo” suđenik će biti neko iz kruga prijatelja ili poznanika – objašnjava Mileva preporučujući svim djevojkama da na ovo vjerovanje gledaju prije svega kao na zabavu ne opterećujući se time s kim će naposlijetku završiti u braku.

Na rastanku s baka Milevom zamolili smo je da nam otkrije još koje vjerovanje starih vezano za po mnogo čemu magičnu novogodišnju noć.

- E, djeco, vama nikad dosta… Evo nečeg na brzinu. Možete 31. decembra da stavite ispod jastuka 12 listića papira s 12 ispisanih želja. Narednog jutra izvadite tri papirića sa željama… E, te će vam se ostvariti. Ili ono vjerovanje sa svijećama.

- Koje? – pitamo je stojeći ispred vrata.

- Ono sa sedam svijeća različitih boja… Svaku namenite za poneku želju, tipa – ljubav, posao, zdravlje i onda ih zapalite sedam minuta prije ponoći. Dok gore naglas treba da izgovorite: “Ovaj plamen svijeće svijetli za moju ljubav (zdravlje, posao)”, a onda dođite za mjesec dana kod mene i recite mi šta se desilo – ispraća nas baka sa zagonetnim smeškom na licu.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PO BAKINOM RECEPTU: Ako ovo uradite za Novu godinu, saznaćete ko će vam biti muž

Izvor: Kurir, 31.Dec.2014

Svaka devojka u nekom trenutku poželi da zna ko će biti njen budući muž, a postoji recept starih baka koji navodno to može i da vam otkrije..Prema priči naših starih, ima načina kako da izvedete ono čemu stremite, čak i u novogodišnjoj noći...Sve što treba da uradite jeste da se pridržavate...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.