2.500 din. za adaptere

Izvor: B92, 06.Okt.2014, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2.500 din. za adaptere

Beograd -- Beograd -- Očekuje se da cena adaptera potrebnih za primanje digitalnog TV signala padne na oko 2.500 dinara posle nove godine, izjavila je Tatjana Matić.

Državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da oko 800.000 do milion ljudi u Srbiji nema nove televizore koji su pogodni za praćenje digitalnih kanala, te će morati da nabave "seto boksove" da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogli da primaju TV-signal nakon digitalizacije.

"Važno je da razumememo da naši stari televizori, koje ima oko 38 odsto naših građana, biće nam i dalje biti potrebni, i ukoliko

nismo razmišljali da ih zamenimo, onda je najbolje da se kupe ti adapteri, odnosno 'seto boksovi' ", kazala je Matić za RTS.

Ona je rekla da su "seto boksovi" koji su sada u prodaji skupi, jer je potražnja mala, odnosno da će posle nove godine biti jeftiniji i očekuje se da koštaju oko 2.500 dinara. Matićeva je upozorila ljude da pri kupovini provere da li "seto boksovi" imaju žig o kvalitetu.

Matićeva je podsetila da će najugroženiji građani, primaoci novčane socijalne pomoći i penzioneri sa najnižim penzijama koji žive sami u domaćinstvu, dobiti besplatne adaptere za digitalni signal i da će naredne nedelje početi prijavljivanje za njih.

Konačni rok za digitalizaciju je 17. jun 2015. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.