Zbog američkog četnika u Pensilvaniji otkazana paganska svetkovina - Noć veštica (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 11.Okt.2014, 03:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ''američkog četnika'' u Pensilvaniji otkazana paganska svetkovina - Noć veštica (VIDEO)

Gradske vlasti Pensilvanije zabranile su ove godine običaje koji se obavljaju tokom Noći veštica, dok stotine policajaca pretražuju obližnju šumu tragajući za ubicom policajaca Erikom Frejnom.
...

Sve planirane svečanosti za ovu pagansku svetkovinu otkazane su a običaj da deca obučena u zastrašujuće kostime sa predstavama demona i smrti idu od kuće do kuće i pevaju za slatkiše, u potpunosti je zabranjena do daljnjeg.


"Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << parada je verovatno jedan od najvećih događaja koji grad ima svake godine", rekao je za ABC vesti Ralf Megliola, predsednik gradskog Upravnog odbora za organizaciju.


   
Upozorenje na ulazu u šumu.    

 "Svi željno iščekuju paradu. Ja i moja porodica lično bili smo u gostima daleko od grada i skratili smo naš godišnji odmor da bi stigli kući na vreme. Hiljade ljudi je u redovimana ulici te noći".


On je rekao da je grad trebalo da obeleži 50-tu godišnjicu održavanja parade povodom ove svetkovine.


"Ja sam otac 9-godišnjaka", rekao je Megliola. "Sada malo drugačije radimo. Nisam više toliko opušten kada ode napolje da se igra".




"Posle pucnjave i ubistva policajca mnogo toga se promenilo. To je loše uticalo na celokupan život stanovnika ovog grada. Postalo je uobičajeno u gradu videti 30 - 40 policijskih vozila i helikoptere. Ukoliko Frejn bude uhvaćen razmotrićemo održavanje svih zakazanih događaja" rekao je on.


Mnogi su zabrinuti da bi Frejn mogao da pobegne tokom Noći veštica koristeći priliku kada su svi maskirani i da se tako izvuče iz grada.

   
Federalni specijalci u potrazi  za Frejnom    


Policija i dalje traga za Frejnom koji je nedavno ubio jednog policajca i jednog ranio u pucnjavi. On je postao poznat, posebno kod nas u Srbiji, po tome što su mu uzor četnici i čija je obeležja, veštinu i način ratovanja kao i običaje praktikovao i upražnjavao. Do pucnjave sa smrtnim ishodom nikome ovo nije privlačilo ozbiljniju pažnju. 


Izvor: ABC vesti 
Pripremile: KM Novine
 

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.