Dž. K. Rouling: Vreme je za Dolores Ambridž

Izvor: B92, 26.Okt.2014, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dž. K. Rouling: Vreme je za Dolores Ambridž

Britanska književnica Džoan K. Rouling, autorka dečijeg serijala o Hariju Poteru, najavila je da će objaviti još jednu priču iz popularne sage povodom nastupajuće svetkovine Noć veštica.

Ona je svojim fanovima obećala kratku priču od 1.700 reči čija će glavna junakinja biti zla Dolores Ambridž, prvi veliki inkvizitor Hogvortsa.

Ova junakinja pojavljuje se u petom delu avantura mladog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čarobnjaka pod nazivom "Hari Poter i red feniksa".

Prema pisanju sajta Pottermore, "Ambridž je ne samo jedan od najantipatičnijih likova sage o Hariju Poteru, već i jedina osoba, pored Voldemora, koja je Hariju ostavila neizbrisiv ožiljak".

Ova, i prethodno objavljena priča, samo su deo nezvaničnih nastavaka sage o junacima iz sveta Harija Potera. Posebnu pažnju izaziva nova filmska trilogija o svetu malog čarobnjaka, za koju Rouling piše scenario.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.