„Zeleni pauk“ protiv nesavesnih vozača

Izvor: Danas, 11.Avg.2014, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Zeleni pauk“ protiv nesavesnih vozača

JKP „Parking servis“, u noći između subote i nedelje, sproveo je još jednu veliku akciju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa javnih i zelenih površina oko Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu. U saradnji sa Komunalnom policijom i Sekretarijatom za inspekcijske poslove sankcionisano je oko 30 vozila, dok je više od 20 automobila odneto „paukom“, kažu iz Parking servisa.

- „Zeleni pauk“ svakog dana odnosi nepropisno parkirane automobile sa zelenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << površina širom grada, a ovakve koordinirane akcije u kojima učestvuje po deset dizalica i dalje organizovati, rekao je v.d. direktora JKP „Parking servis“ Andrija Čupković. Kako je naveo ovakvim akcijama uvodi se red u parkiranje, naročito na zelenim površinama jer nepropisno parkirana vozila uništavaju parkove, a „Zelenilo Beograd“ ulaže velika sredstva kako bi uredilo grad i građani mogli da ih koriste za šetnju, odmor i uživanje u prirodi. Akcije će se nastaviti i biće pojačan intezitet, jer prema rečima Čupkovića, Parking servis je odlučan u nameri da uvede komunalni red. On je dodao i da je primetno poboljšanje u ponašanju i svesti vozača, jer je u toj akciji sankcionisano oko 30 vozila, dok je u prvim akcijama rada Zelenog pauka bilo i do sto nepropisno parkiranih vozila toj lokaciji. Darko Glavaš, direktor „Beokom servisa“ pozvao je sugrađane da nepropisno parkirane automobile na zelenim površinama prijave na besplatni broj „Beokom servisa“ 0800 110 011 ili, ukoliko zovu sa mobilnih mreža, na broj 011/3090007.

- Ovo je samo jedna od koordiniranih akcija u nizu, u kojoj učestvuju Komunalna policija, komunalna inspekcija i JKP „Parking servis“, kako bi se omogućio prolaz vozilima i pešacima i osigurala bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Građani uvek mogu da se obrate našem Korisničkom servisu i da prijave nepropisno parkirana vozila na zelenim površinama. Svaki prekršaj će biti sankcionisan i nema privilegovanih, a najbolji dokaz tome je vozilo državnih službi koje je bilo jedno od automobila koje smo večeras podigli - ukazao je Glavaš. Komunalna inspekcija će, na poziv građana kada konstatuje prekršaj, izdati rešenje i vlasniku vozila naložiti da ga ukloni. Ukoliko i dalje ostane parkirano na zelenoj površini, inspektor izdaje nalog za uklanjanje vozila po kome „Zeleni pauk“ prenosi vozilo do najbližeg placa „Parking servisa“. Vlasnici mogu da preuzmu svoja vozila pošto izmire troškove prenosa, kažu iz ovog preduzeća.
Pogledaj vesti o: Noć muzeja

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.