Teral: Učekujem Srbiju u EU za tri godine

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 16.Maj.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teral: Učekujem Srbiju u EU za tri godine

SVILAJNAC - Ambasador Francuske u Srbiji Žan Fransoa Teral izjavio je danas u Svilajncu da se nada da će Srbija postati članica Evropske unije za tri godine.

Teral je, u okviru kulturne manifestacije "Noć muzeja", danas otvorio Zbirku autografa Jovice i Vere Vučković, od kojih su neke stare i 400 godina.

Ambasador je rekao da će Francuska pomoći Srbiji da što pre postane članica EU i izrazio nadu da će to biti za tri godine, do kraja njegove diplomatske službe >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Srbiji.

Teral je izjavio da je iznenađen koliko Svilajnac ima dokumenata o Francuzima i Francuskoj i najavio posetu vojnog atašea ambasade Svilajncu, da i on pogleda izložbu, jer mu se čini da "ima dokumenata koje nema Francuska". Domaćini Teralu bili su predsednica opštine Svilajnac Gorica Dimčić - Tasić i organizatori manifestacije - magazin "Svila" i Radio televizijska ustanova "Resava - Svitel" iz Svilajnca.

Reč je o zbirci izuzetno retkih i vrednih dokumenata sa autografima svetski značajnih ličnosti iz oblasti politike, kulture, nauke... sa naročitim akcentom na francusku buržoasku revoluciju i francuske kraljeve.

Pre otvaranja izložbe, Teral je sa suprugom, u Gradskoj biblioteci, razgledao izložbu francuskih knjiga, dokumenata i fotografija "vezanih za zajedničku prošlost Francuske i stanovnika Resave, od Prvog svetskog rata do sada".

Gospodine Teral mi Srbi smo vekovima najveci Evropljani samo ta jebena EU to nikako da shvati nego nas stalno SAKATI!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.