Tajni grad

Izvor: Plakatt.com, 08.Maj.2012, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajni grad

Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad
Saturday 19 May 18:00 - 19 May 22:00

Podzemne vojne galerije, kao jedna od najvećih atrakcija Petrovaradinske tvrđave, izgrađene su pre dva i po veka da brane Tvrđavu od prodora osvajača. U podzemlju Tvrđave sakriven je pravi mali grad na četiri nivoa, sa razgranatim lavirintom hodnika i tunela u kojima se prostiru borbene linije, barikade, spavaone, zamke, minska polja i koridori ukupne dužine 16 km. Posetiocima Noći muzeja omogućeno je da, uz usmena, tekstualna i likovna objašnjenja, obiđu oko 1 km ovih hodnika.
Kako doći do Podzemnih vojnih galerija? Ako dolazite peške, stepenicama koje vode od Podgrađa do Tvrđave, Podzemne vojne galerije nalaze se u tunelu sa leve strane. Ako stižete automobilom, parkirajte ga na glavnom parkingu ispred Muzeja grada Novog Sada, a zatim krenite peške prema satu, pa dole niz stepenice prema Podgrađu – u tunelu sa desne strane pronaćićete ulaz u Vojne galerije. Vidimo se u Tajnom gradu!

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.