Studenti Akademije lepih umetnosti i multimedija subcreatores naturae u Noći muzeja!

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Maj.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti Akademije lepih umetnosti i multimedija subcreatores naturae u Noći muzeja!

U najlepšoj majskoj Noći muzeja 20. maja 2017. godine, od 17:00 do 01:00, studenti Akademije lepih umetnosti i multimedija u Beogradu, priređuju publici dva jedinstvena događaja!

U težnji za povratkom prirodi, studenti stvaraju, pred publikom i sa njom, jedinstvena umetnička dela, murale koji će postati sastavni deo prostora Javnog akvarijuma i tropikarijuma. Ovaj zajednički poduhvat ima za cilj stvaranje prirodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i umetničkog ambijenta u otuđenoj urbanoj sredini. Javni akvarijum i tropikarijum nastoji da oplemeni gradski prostor prisustvom egzotičnih živih bića, dok studenti svojim delima žele da se oduže životinjama koje nam daruju dah života, time što će ukrasiti njihov ambijent. Studenti ALUM-a preuzeli su na sebe taj plemeniti zadatak i u Noći muzeja, zajedno sa publikom, nastupaju zapravo kao subcreatores naturae.

Digitalni senzibiliteti

Vreme u kojem živimo zahteva stalno obrazovanje i kreativnost. Umetnost i čovek su kroz istoriju uvek bili isti. Menjala se samo percepcija sveta. Mi danas živimo u digitalnom dobu.

U Noći muzeja publici će biti predstavljena izložba studenata Akademije lepih umetnosti i multimedija, koja je tanani senzibilitet prvih stvaralčkih koraka, digitalizovan i pretvoren u ambijentalnu instalaciju. Senzibilitet crteža je primarna struktura ovog kolektivnog rada, koji se razvija ka ekranu i prostornom crtežu veoma uzbudljive dinamike.

Sve zajedno, osećajno, softverski i hardverski čine jednu veliku i uzbudljivu multimedijalnu celinu, koja je koncept i cilj ove nove Akademije. U predivnom ambijentu galerije u Stambol kapiji na Kalemegdanskoj tvrđavi, kao i ispred galerije, ljubitelji umetnosti od 11h do 19h mogu pogledati postavku izložbe koja će trajati do 23. maja.

U okviru programa Akademija lepih umetnosti organizovaće i umetničku radionicu za decu od 17h.

Pozivamo vas da učestvujete i svojim prisustvom uveličate jedinstvenu sinegriju mladih umetnika i prirode!

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.