SU: Noć muzeja na 30 lokacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Noć muzeja na 30 lokacija

Zbirka stripova Zlato na mesecu u palati Ferenca Rajhla, razotrivanje života skrivenog u šumama i močvarama, tajni arheoloških nalazišta i raskošnih dela umetnika izloženih u Gradskom muzeju... To je samo deo onoga što su Subotičani mogli da vide na manifestaciji Deset dana od 10 do 10, a sada i u "Noći muzeja".

"Ja bih rekao da je manifestacija Noć muzeja u velikoj meri doprinela pozitivnoj atmosferi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i stvaranju novog pogleda na našu ustanovu, kao i na negovanje tradicije i kulturnog nasleđa", ocenjuje Ištvan Hulo, direktor Gradskog muzeja u Subotici.

To iskustvo dele i u Savremenoj galeriji Subotica.

"Ova manifestacija zaista doprinosi popularizaciji kulturnih dešavanja u gradu i njihovom približavanju publici. Ovo primećujemo i po tome što se, svake godine, priključuju novi učesnici koji žele da doprinesu atmosferi za Noć muzeja", kaže Jasmina Jovančić Vidaković iz Savremene galerije.

Garden kvartet priređuje koncert na kome izvodi dela Vivaldija i Mocarta, a Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture akciju Zid čiji je cilj očuvanje fasada od grafita.

"Subotičani će imati priliku da na glavnom gradskom trgu, ispred Narodnog pozorišta i Gradske kuće, ispisuju svoje poruke i crtaju kreacije sprejevima koje ćemo im mi obezbediti, a sa ciljem zaštite kulturnog nasleđa", pojašnjava akademska vajarka Maja Cvijanov Rakočević akciju Zid Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika.

Izložbe slika i vajarskih dela bečkih baroknih majstora, ali i narodnih nošnji u Vojvodini.... Dah prošlosti, dela sadašnjosti,vizije budućnosti – sve to navodi Subotičane da dobro otvore oči u ovoj noći, kao što i poručuje moto Noći muzeja.

Manifestaciji Noć muzeja u Subotici ove godine pridružilo se 27 učesnika koji su pripremili raznovrstan i zanimljiv program na 30 lokacija u gradu, a organizatori očekuju da će privući oko 10.000 ljubitelja umetnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.