Potraga za naftom u „Noći muzeja“

Izvor: Vostok.rs, 19.Maj.2018, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za naftom u „Noći muzeja“

Kompanija NIS i ove godine je deo „Noći muzeja“, jedne od najznačajnijih kulturnih manifestacija u zemlji koja se održava 19. maja sa početkom u 17 časova. U okviru svojih postavki u korporativnim muzejima u Novom Sadu i Kikindi, kompanija je za sve posetioce pripremila interesantan sadržaj interaktivnih i zanimljivih priča o razvoju jedne od najvažnijih privrednih grana u Srbiji – energetike.





Tako će svi posetioci muzeja NIS-a u Novom Sadu imati priliku da učestvuju u pravoj avanturi - potrazi za naftom, kroz spoj najsavremenije naučne tehnologije iz raznih inženjerskih disciplina na terenu i u laboratoriji. Kompanija je pripremila i interaktivni prikaz pronalaženja nafte i gasa kroz specijalne efekte pomoću 3D naočara i zanimljivih igrica, kao i detektovanje tragova nafte uz pomoć specijalne UV laboratorijske lampe. Za sve posetioce muzeja u Kikindi, NIS je obezbedio prikaz bogate riznice nastanaka i porekla nafte u našoj zemlji. Među izloženim eksponatima, publika će imati priliku da zaviri u istoriju Srbije viđenu kroz NIS-ove korporativne časopise iz različitih perioda istorije kompanije, a prisutne očekuju i zanimljive igre, poput sklapanja tematskih slagalica i pogađanje skrivenih predmeta.





Ovogodišnja jubilarna 15. „Noć muzeja“ održava se u više od 50 mesta širom Srbije. Ovo je osma godina zaredom da NIS učestvuje u manifestaciji i ujedno jedinstvena prilika da kompanija upozna širu javnost sa svojim poslovanjem, tradicijom, ali perspektivama naftne industrije koja je u velikoj meri doprinela razvoju zemlje.




Pogledaj vesti o: Noć muzeja

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.