Muzejska noć sa uobičajenim sadržajima

Izvor: juGmedia, 19.Maj.2013, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzejska noć sa uobičajenim sadržajima

LESKOVAC – U Muzejskoj noći Leskovčanima su prošle noći na četri lokacije bile dostupne stalne muzejske postavke, izložbe slika, sumulacije prastarih lokalnih običja i koncerti.

U Narodnom muzeju, u kome su Leskovčani mogli da vide petanestak događaja, od 18 do 20 sati prodefilovalo je oko 500 gostiju a Nebojša Dimitrijević, arheolog i vodič, rekao da je i Leskovac večeras upisan u kulturnu mapu Evrope.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
U prizemlju muzeja otvorena je izložba dečjih radova u okviru radionice „Avantura zvana muzej“, a i u izradi radova učestvovala su deca svih vrtića i to je ponajviše obradovalo mališane i njihove roditelje.

U Gradskoj kući u ranijim večernjim satima održan je performans „Prelo“, radionica i etno slikanje, dok je u Kulturnom centru otvoren Majski likovni salon.

Gordana Bošković, istoričar umetnosti i urednik likovnog programa u Kulturnom centru je rekla da ove godine novinu salona čini to da su autori većine postavljenih dela pripadaju mlađoj generaciji, od kojih se neki prvi put pojavljuju na Majskom salonu. Neki prvi put prikazuju svoja dela leskovačkoj publici. Među tim autorima su i slikarke Bojana Micić, Katarina Miltenović i Marina Vulević Ilić.

U holu Centra su studenti Visoke strukovne studije za tekstil i dizajn prikazali radove radionice „Unikatne rukotvorine“, koju je vodila Aleksandra Perić Nikolić sa studetnima Sandrom Maksimović, Danijelom Mihajlović, Danijelom Antonijević i Aleksandarom Đokić. One su rekle sa rukotvorinama ispoljavaju svoje misli, osećanja i kreativnost.

Biblioteka je sinoć proslavila Noć muzeja pod sloganom „Svetlimo u jubilarnoj noći“. U okviru programa Radivoje Radivojević, likovni stvaralac, otvorio je izložbu slika Joškin Šiljana, a u 22.30 sati je održan koncert grupe „String art trio“ profesorki violine.

One su jednim koncertom predstavile modernu kompoziciju starogradske, izvorne i narodne i pesme.

Najveselije je, ipak, bilo u Školi strukovnih studija gde je Đžez orekstar muzičke škole svojim vršnjacima poklonio veče za uživanje sa lepom žurkom.

Mnogi od redovnih posetilaca rekli su Jugmedii da je ono što su videli već viđeno ranijih godina i da bi poslenici kulture trebalo da ulože više mašte i kreativnosti.

(Kraj)ves/mil
Pogledaj vesti o: Noć muzeja

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.