Izvor: Arte, 30.Apr.2019, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzeji za 10

Manifestacija Muzeji za 10, peti put po redu, održava se od 13 - 19. maja 2019. i obuhvatiće obeležavanje Međunarodnog dana muzeja, Evropske noći muzeja i Nacionalne nedelje muzeja. Svake godine najveća nacionalna muzejska inicijativa, privuče oko 200.000 posetilaca.

Tokom sedam dana programa u 46 gradova Srbije, 76 muzeja i srodnih institucija kulture na 120 lokacija priprema brojne sadržaje. Osim izložbi, od kojih se mnoge mogu videti baš tih dana, posetioci su >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << u prilici da se uključe i u dodatne programe koji se sastoje od intenziviranih autorskih i stručnih vođenja, interaktivnih radionica za decu i odrasle, predavanja, projekcija filmova, predstava i performansa, promocija knjiga, koncerata i drugih aktivnosti.

Ovogodišnja tema, ujedno tema Međunarodnog dana muzeja, Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije, fokusiraće se na novu ulogu muzeja kao aktivnih učesnika u njihovim zajednicama. Nekada statične institucije, muzeji redefinišu svoju ulogu kako bi postali interaktivniji, još više okrenuti ka publici i zajednici, fleksibilniji, prilagodljiviji i dinamičniji. Muzeji postaju stecišta kulture i funkcionišu kao platforme u kojima se spajaju kreativnost i znanje, a posetioci mogu da učestvuju u stvaranju, razmenjuju ideje i međusobno komuniciraju.

Ove godine Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja se obeležavaju istog dana, u subotu 18. maja 2019. Tokom trajanja Manifestacije ulaz će biti besplatan.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Više o programima na: www.muzejisrbije.rs 
Pogledaj vesti o: Noć muzeja

Nastavak na Arte...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manifestacija Muzeji za deset po peti put od 13. do 19. maja 

Izvor: Danas, 30.Apr.2019

Manifestacija "Muzeji za deset" će se, po peti put, održati od 13. do 19. maja i obuhvatiće obeležavanje Međunarodnog dana muzeja, Evropske noći muzeja i Nacionalne nedelje muzeja. Članak Manifestacija Muzeji za deset po peti put od 13. do 19. maja  se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.