Mladić pao sa 13 metara visine na Kalemegdanu

Izvor: NaDlanu.com, 15.Jul.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić pao sa 13 metara visine na Kalemegdanu

Jedan mladić pao je noćas sa visine od 13 metara na beogradskom Kalemegdanu i zadobio povrede kičme i grudnog koša, ali nije gubio svest, kaže portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Mladić star oko 28. godina je oko 2.40 sati pao sa velike visine kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, u čijoj se neposrednoj blizini održavala kulturna manifestacija "Belef na Kališu".Zadobio je povrede kičme i grudnog koša, ali mu je pritisak bio dobar i nije gubio svest. Mladić je prevezen u Urgentni >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << centar.Prema rečima Macure, prošlu noć obeležile su brojne tuče. Registrovano je 14 intervencija i nije bilo transporta u dežurne medicinske ustanove već su lica sa lakšim povredama zbrinuta na licu mesta, izuzev u nekoliko saobraćajnih udesa, čiji su akteri zbog zadobijenih povreda preveženi u Urgentni centar.Sinoć u 21.21 sat u ulici Pere Segedinca na Novom Beogradu povređen je pešak, 33.godišnja žena koja je zadobila povrede glave i vrata i kuka, i dečak od tri godine koji je takođe zadobio povrede glave i imao razderotinu na ustima pa su oni prevezeni u Urgentni centar.Pet minuta posle ponoći na uglu ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića na Novom Beogradu tri dvadesetjednogodišnja mladića su povređena, zadobili su kontuzije glava i prebačeni u dežurnu medicinsku ustanovu.U 00.37 sati u ulici Vojislava Ilića muškarac od 45 godina zadobio je ozbiljnije povrede prilikom prelaska ulice. Pešak je bio u pijan i u saobraćajnoj nesreći zadobio je razderotine kuka i potres mozga i izgubio je svest. Prevezen je u Urgentni centar.Pola sata posle ponoći u saobraćajnoj nesreći povređena su dva lica vozač i suvozač od 27 i 26 godina i zbog lakših povreda prebačeni su u Urgentnih centar. Tokom proteklih 24 sata bilo je 251 intervencija od kojih 75 na javnom mestu, a lekarima su se najčešće javljali astmatičari, srčani i psihijatrijski bolesnici i osobe sa hipertenzijom, navela je Macura.Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Noć muzeja

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.