Manifestacija Muzeji za 10 u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 11:54

Manifestacija "Muzeji za 10" u Kikindi

Narodni muzej Kikinda od danas do utorka, 18. maja, sprovodi manifestaciju "Muzeji za 10" kojom se obeležava Međunarodni dan muzeja, Evropska noć muzeja i Nacionalna nedelja muzeja.

Za sredu je previđena radionica "Od A do Š", ali i vođenje posetioca kroz Gradski trg.

U četvrtak će se sprovesti likovna radionica za decu od 7 do 12 godina, a u petak i stručno vođenje kroz izložbu "Sugrađani".

U subotu je na programu ‘’ >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Noć muzeja’’, biće otvoren atelje u dvorištu, fotografski atelje, stalne postavke, a u okviru programa održaće se i koncert klasične muzike na kom će nastupiti Ljiljana Sivčev, Srđan Stojanović i Vladimir Kovačević. Radno vreme tokom Noći muzeja je od 17 do 22 sata.

U nedelju je predviđena radionica za decu "Od A do Š", za decu od 9 do 13 godina, ali i stručno vođenje kroz Gradski trg.

Mališani će se takođe družiti i u ponedeljak na likovnoj radionici, a poslednjeg dana, 18. maja, manifestacia će biti završena stručnim vođenjem kroz Gradski trg i likovnom radionicom.

Radno vreme Suvače tokom manifestacije je od 10 do 16 sati, dok će nekadašnji mlin na konjski pogon tokom Noći muzeja biti otvoren od 17 do 22 sata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Manifestacija „Muzeji za 10“ u Užicu do 18. maja

Izvor: Danas, 12.Maj.2021

Narodni muzej Užice se pridružio manifestaciji „Muzeji za 10“, kojom će se, od danas do 18. maja i sa porukom „Budućnost muzeja – nove ideje, nove prakse”, obeležiti Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalna nedelja muzeja u Srbiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.