Izložba slika – Priča o 8 decenija fudbala u Brestovcu

Izvor: juGmedia, 26.Jul.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika – Priča o 8 decenija fudbala u Brestovcu

U sklopu Brestovačkog leta, posetioci su mogli da pogledaju i zanimljivu izložbu fotografija i isečaka iz novina za period 1923-2009. godine na temu „Razvoj fudbala u Brestovcu, Pečenjevcu i oklini“.

Zajednički projekat Istorijskog arhiva i Doma kulture „Tihomir Rakić  Veljjko“ iz Pečenjevca, koji je u okviru „Noći muzeja“ predstavljen u Pečenjevcu, prikazuje na fotografijama i novinskim člancima zanimljlive podatke i činjenice o fudbalu na prostorima Brestovca >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i Pečenjevca a stariji su mogli da pronađu sebe na fotografijama i prisete se kako su nekad branili boje Železničara i Moravca.

Izložbu je otvorio Slobodan Cvetković, jedan od najzaslužnijih za ovu izložbu, čovek koji godinama prikuplja i čuva podatke o Brestovcu kao vrednu istorijsku i kulturnu baštinu. Čovek koga slobodno možemo nazvati hroničarem Brestovca.

Ova manifestacija održava uz pomoć grada Leskovca

Zoran Jovanović
Pogledaj vesti o: Noć muzeja

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.