Železničar ne brani trofej u Kupu, Vojvodina bolja u četvrtfinalu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Mar.2019, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železničar ne brani trofej u Kupu, Vojvodina bolja u četvrtfinalu

Branilac titule u Kupu Srbije niški Železničar zaustavljen je u četvrtfinalu ovog takmičenja jer je u Novom Sadu izgubio od domaće Vojvodine rezultatom 26:25 (14:12). "Želji" ostaje samo nadmetanje u plej-ofu Superlige koji startuje aprila.

Gosti iz Niša nijednom nisu poveli, a početkom drugog poluvremena imali su minus 6.

Nakon izjednačenog starta (1:1), Novosađani su poveli sa 3:1. uzvratio je tim iz Niša novim izjednačenjem (3:3), >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ali je uzbrzo Vojvodina serijom 4:0 povela sa 8:4.

Greškama Nišlija, a dobrom igrom Novosađana, Vojvodina je u 20. minutu vodila sa 10:6. Golovima Vejina, Spasića, Sretenovića i Jevrtića Železničar je došao do izjednačenja (10:10).

Vojvodina je prekinula seriju gostiju i povela sa 11:10, ali je usledila pauza od oko 10 minuta kada su Čelica i Pižurica zaradili isključenja, a potom je neko iz publike flašom pogodio zapisnički sto.

Reagovao je trener gostiju Veselin Vujović i verbalno sukobio sa navijačima i funkcionerima domaćeg tima, pa je na kraju dobio žuti karton. U finišu prvog dela igre domaćin je poveo sa 13:10, ali je na odmor otišao sa dva gola više (14:12).

Ostalo samo nadmetanje u domaćoj ligi; foto: JV / Vanja Keser

Sa četiri gola Vojvodina je počela drugo poluvreme i to je nateralo trenera gostiju Veselina Vujovića da zatraži tajm-aut.

Dugo je trebalo "Želji" da rezultatski priđe protivniku (20:17), ali i dalje nije uspevao da ozbiljnije ugrozi Vojvodinu.

Dva i po minuta pre kraja Dobrivoje Marković je postigao gol za 26:24, a potom je promašio priliku da "Želja" u finišu dođe do izjednačenja ili evenutalnog preokreta. Poslednji gol za Železničar Marković je postigao u samom finišu, ali to nije bilo dovoljno da se pokvari slavlje domaćina (26:25).

U polufinalu Kupa Srbije, čija je završnica narednog vikenda u Smederevu, Vojvodina će igrati 23. marta od 19:30 protiv kragujevačkog Radničkog, trenutno prvoplasiranog tima Super B lige.

Pre toga, u prvom polufinalu od 17 sati igraće pančevački Dinamo i Metaloplastika iz Šapca.

Finale se igra u nedelju, 24. marta od 18 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.