Zbog vrućina povećan broj kolapsa i poziva niškoj Hitnoj pomoći

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jun.2021, 12:09

Zbog vrućina povećan broj kolapsa i poziva niškoj Hitnoj pomoći

Broj poziva niškoj Hitnoj pomoći povećan je zbog tropskih temperatura za, kako kažu, 30 odsto, a samo na terenu su ekipe intervenisale oko 90 puta, često i zbog kolapsa na javnim mestima. Iz Hitne pomoći apeluju na građane da se pridržavaju saveta lekara i da ne izlaze u periodu od 11 do 17 sati.

Vrućine su donele više posla ekipama Hitne pomoći, ali kažu da situacija nije alarmantna i da su spremni na veliki broj poziva.

Na terenu za prethodna 24 sata bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je negde oko 90 poziva. Od toga nekih dvadesetak je bilo na javnim mestima - navode iz Hitne pomoći.

Dodaju i da pozivi ne dolaze samo od hroničnih bolesnika, već da se često javljaju i mladi ljudi.

Apeluju iz Hitne pomoći na građane da se pridržavaju saveta lekara i da ne izlaze bez preke potrebe u periodu između 11 i 17 sati, pogotovu danas kada je najavljen još topliji dan.

Što više tečnosti, lagana ishrana više puta u toku dana, lagani obroci, laganije oblačenje. Pokušajte da se sklonite u hladovinu, ako ste u mogućnosti izbegavajte izlazak. Hronični pacijenti da redovno uzimaju svoju terapiju. Ako građani već žele da se šetaju neka to bude posle 19 sati - navode iz Hitne.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da će danas biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 36 do 39 °C.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.