Zbog radova na gasovodu u nekim delovima Niša smanjen režim isporuke toplotne energije

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Nov.2023, 07:44

Zbog radova na gasovodu u nekim delovima Niša smanjen režim isporuke toplotne energije

Dopisom od strane „Jugorosgaz“-a obavešteni smo da će JP „Srbijagas“ u petak 10.11.2023. godine vršiti radove na spajanju magistralnog gasovoda iz pravca Dimitrovgrada sa postojećim magistralnimn gasovodom (MG 09 i MG 10) usled čega će doći do poremećaja u snabdevanju prirodnim gasom svim potrošačima na teritoriji Grada Niša u periodu od 08.00 do 22.00 časa, kažu iz niške Toplane.

U skladu sa navedenim, JKP „Gradska toplana“ Niš će grejni dan započeti >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << jedan sat ranije u odnosu na prethodne dane i vršiti isporuku toplotne energije pojačanim režimom rada do 08.00 časova, a nakon toga ući u minimum procesa rada kako bi se što duže održavale propisane temperature u prostorijama korisnika.

Smanjen režim isporuke toplotne energije se odnosi samo na grejna područja koja se snabdevaju toplotnom energijom sa toplotnih izvora Krivi vir, Jug, Majakovski, Somborska i Ratko Jović.

Izmenjen režim isporuke toplotne energije neće se odnositi na toplotne izvore koji kao energent koriste mazut i lako lož ulje.

Ukoliko se navedeni radovi završe i pre predviđenog roka, JKP „Gradska toplana“ Niš će ući u redovan režim rada odmah nakon normalizacije isporuke prirodnog gasa od strane distributera, dodaju iz Tolane.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.