Zavod za urbanizam: Delta ima dozvolu, isto kao i kružni tokovi i bulevari

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2021, 13:35

Zavod za urbanizam: "Delta" ima dozvolu, isto kao i kružni tokovi i bulevari

Da je "Delta planeta" rađena bez dozvole, kao i kružni tokovi i rekonstruisani bulevari oko nje, komentari su koji se mogli čuti prethodnih meseci, pa i juče tokom otvaranja tržnog centra, ali direktor niškog Zavoda za urbanizam Miroljub Stanković kaže da je sve urađeno legalno i sa dozvolama.

Odbornici niške Skupštine su baš u danu otvaranja šoping-mola diskutovali o Planu detaljne regulacije kompleksa na kojem je on izgrađen, pa se tako provukla i tema da je rađen >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bez dozvole.

Stanković za Južne vesti objašnjava da je to samo koincidencija i da se na tom Planu radilo prethodnih meseci.

Sve što je predmet izmena o kojima se danas odlučivalo nije vezano za otvaranje tržnog centra. Objekat ima stopostotnu dozvolu, mislim da je dobio početkom prošle godine, a oba kružna toka i Blagoja Parovića i rekonstrukcija bulevara imaju građevinske dozvole. Građevinske dozvole postoje na sajtu grada, na sajtu Uprave za građevinarstvo i mogu da se vide i preuzmu - kaže Stanković.

Ono što je usvojeno na sednici niške Skupštine tiče se regulisanja parcele na kojoj se već nalazi “Delta”, a gde će u jednom delu biti izgrađen drugi objekat “Lidla” u Nišu.

Radi se o tehničkim stvarima unutar kompleksa, a one se sastoje u razdvajanju bivšeg kompleksa “Delte” koji je u međuvremenu prodat “Lidlu”. Mi planom razdvajamo “Lidl” od “Delte”. Precizira se odvođenje atmosferske vode i definiše se stambeno-poslovnu blok unutar “Delte”. To je njihova investicija koja uopšte nije u izgradnju, ali će biti narednih godina - kaže Stanković.

Planirana lokacija tog kompleksa je, kako kaže Stanković, između “Lidla” i Toplane i Ulice Blagoja Parovića.

Podsetimo, “Delta planeta” - veliki tržni centar u vlasništvu istoimene kompanije Miroslava MIškovića otvoren je juče, uz prisustvo brojnih zvanica među kojima je bio i vrh niške vlasti.

Pored zgrade, urađeni su i novi prilazi sa Bulevara Nemanjiča i Ulice Blagoja Parovića, kao i 2 nova kružna toka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.